Er dette fremtidens sæder på economy class?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ærligt talt, så synes jeg aldrig der har været meget wow ved at flyve på economy class – men dette kan muligvis ændre sig nu. Det britiske designfirma LAYER har nemlig udtænkt et nyt sæde til economy class som skal gøre de helt billige billettere langt mere tiltrækkende og attraktive.

De nye sæder er designet til brug om bord på Airbus Economy class på short-haul og mid-haul ruter. (Korte og mellemlange ruter). De nye sæder lover b.la. at levere et øget komfortniveau. Kombineret med “move” er de nye sæder lavet af en dekorativ fiber, der er forbundet med indbyggede smart-sensorer.

Dette vil give passagerene mulighed for manuelt at styre f.eks. temperatur i sædet, spænding, tryk og bevægelser. Alt dette skal styres via. en app på passagerenes telefon. App’en vil udover at kunne styre sædet, også fortælle passagerene, hvornår man skal rejse sig op og strække ben eller tage en tår vand.

Billede: www.layerdesign.com

Det nye design

Sæderne har været 18 måneder undervejs og blev lavet og designet som en del af et igangværende partnerskab mellem LAYER og Airbus.
Det nye sæde er udsmykket i nuancer og rød og blå og er altså langt mere stilfuldt end et typisk economy sæde. Designet er også lavet til at passe de behov man har nu. F.eks. er der lavet en særlig lomme med plads til bærbare computere eller tablets. Disse lommer er blevet lavet af et trykfølsomt stof, der kan afsløre om man har glemt en elektrisk enhed i lommen.

This slideshow requires JavaScript.

Med det nye design er der ikke mulighed for at lægge sæderne ned og man slipper derfor for at diskutere med personen foran eller bagved om dette. Det nye sæde har i stedet fokus på at kontrollere statussen i ens eget sæde hvor der findes forskellige tilstande – herunder en massageindstilling.

Sæderne har 38 inches benplads (omkring 70 cm) samt justerbar nakkestøtte. Derudover findes der plads til at hvile fødderne.

En anden grund til, at disse sæder er værd at installere, er at de vejer langt mindre end et normalt flysæde. Dette vil betyde, at flyets samlede vægt vil være lavere og derfor skærer man også ned på brændstof.

This slideshow requires JavaScript.

Koncept

Konceptet med de nye sæder skiller sig ud blandt andre innovative sæder om bord på economy class. Ofte er fokusset på mindre komfort – herunder at prøve at få så mange sæder ind i flyet som muligt, for jo flere sæder – jo flere passagerer er der plads til det.

Billede: www.layerdesign.com

LAYER mener selv, at de har fundet en praktisk løsning til economy class. Og her kan jeg kun give dem ret. Ofte fokuseres der på innovative løsninger i business class og first class, men endelig er der måske nogen nyheder til economy class passagerene.


Hvad tænker du om disse sæder? Kan du se en fremtid for dem?


Kilde og billeder: Layer Design

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *