Eurowings reducerer flåden og fyrer ansatte

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Eurowings vil spare mindst 30% af omkostningerne. Dette sker ved at reducere både flåden og medarbejderstaben. De detaljerede planer skal udarbejdes og gennemføres.

Eurowings reagerer også med nedskæringer på den aktuelle krise som følge af COVID-19 pandemien. Flåden reduceres og stillinger nedlægges. I de sidste uger har en række flyselskaber gennemført sparerunder for at tilpasse virksomheden til den forventede efterspørgsel, når verden igen åbner op. Vi har tidligere skrevet om tilsvarende reduktioner i Brussels Airlines, British Airways, Qatar Airways og EasyJet.

Eurowings reducerer flåden med mere end 30 procent

Eurowings administrerende direktør Jens Bischof forventer, at der vil gå flere år, før efterspørgslen igen kommer op på niveauet før COVID-19 pandemien. Som mange andre i branchen forventer han, at det tidligst vil ske i 2023. Jens Bischof har derfor annonceret, at selskabet vil reducere kapaciteten drastisk for at overleve krisen.

Jens Bischof planlægger at have godt 90 fly i drift i 2021. Dette er færre end de nuværende 139 fly. Nedskæringen af ​​flåden medfører også en reduktion i personalet. Flyselskabet skal spare mindst 30 procent af de samlede omkostninger. I flyselskabets administration alene skal 300 af de 1.000 job nu skære væk. Det er meget sandsynligt, at andre ansatte også skal fyres, men Bishop vil ikke komme nærmere ind på de nøjagtige planer.

Jens Bischof mener, at de detaljerede initiativer vil afhænge af, hvilken aftale der kan indgås med arbejdsmarkedets parter. Desuden vil det spille ind, hvordan den fremtidige arbejdsdeling bliver mellem Germanwings, Eurowings og Lufthansa.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig bragt på vores tyske søsterside.

Foto: © Eurowings

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *