Findes corona sikker rejse? Danish Air Transport kommer med deres bud på det og tilbyder unik rejse til portugisisk ø

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det har lange udsigter til at vi har en verden der ikke er præget af corona. Så hvordan kan en corona sikker flyvning se ud. Dette har Danish Air Transport (DAT) et forslag til. De sælger nu flybilletter til en corona sikker ferie til den portugisiske ø Porto Santo.

Porto Santo er en lille ø liggende nordøst for Madeira. Den har sin egen lufthavn og dermed er det muligt at flyve direkte dertil fra Danmark. Øen har sammen med den større ø Madeira heller ikke oplevet nogen corona relaterede dødsfald og har ialt kun haft 349 tilfælde af corona smittede.

Porto Santo ligger nordøst for den mere kendte ø Madeira.

Så her den 19. november tilbyder DAT at flyve med en MD83 til Porto Santo. Hjemturen er den 23. november.

Der bliver solgt en begrænset antal billetter således at der er god plads i flyet. Der bruges en MD83 som normalt har 172 sæder. Men til denne tur og med et “Safe Travel” fokus, så bliver kun 90 sæder solgt som Business Class. Du kan i nedenstående se hvordan DAT forventer at sæderne ser ud.

Du skal testes inden afgang og strakstesten er inklusiv i billetprisen. Så når du møder op i Billund Lufthavn, så får du taget en COVID-19 test og du har svaret inden for 20 minutter. DAT beskriver det således:

Inden afrejse fra Billund Airport til Porto Santo skal passagererne møde op absolut senest to timer før afgang og testes for COVID-19 inden normalt check-in. DAT har arrangeret et mobilt testcenter og svaret på testen vil foreligge indenfor 20 minutter. Test er inkluderet i billetprisen.  Rejsen refunderes fuldt ud, og for alle på den pågældende booking hvis ønsket, såfremt test viser Corona infektion.

Til dette kommenterer direktøren i DAT følgende:

Billetterne til Porto Santo inkluderer derfor en COVID-19 test ved check-in med straks svar, ekstra god plads ombord, selvfølgelig mundbind og udvidet hygiejne ombord som ved alle flyvninger. Vi har tilføjet en væsentlig og helt speciel detalje, nemlig at flyet forbliver på øen, så hvis situationen ændrer sig dramatisk, så vil hjemflyvning kunne gennemføres omgående.

Jesper Rungholm direktør i DAT.

At flyet bliver på øen i de 4 dages tid turen varer er også en økonomisk ting. Det ville være for dyrt at flyve retur tom og så igen tom ned og hente passagerne hjem den 23. november.Pris og tidstabel

Torsdag den 19. november flyver DAT fra Billund Airport kl. 17.00 og med ankomst på Porto Santo kl. 20.45. Returflyvningen er mandag den 23. november kl. 16.00 og med ankomst i Billund Airport kl. 21.15.

Alle sæder er Business class med fuld service tilpasset corona tiderne og prisen for flybilletten er kr. 5.990,- t/r hvis man booker inden den 1. november 2020 og kr. 6.990,- t/r derefter.

Prisen inkluderer udover flybilletten 1 styk golfbag (15 kg) og 1 styk indchecket bagage (15 kg).  Billetter kan bookes her.

Se eksempel på bookingen her:

DAT forbeholder sig ret til at aflyse og refundere fuldt beløb omgående, såfremt salget indikerer en belægning under 50% på afgangstidspunkt.

Hotel, transfer og golfpakke bookes direkte ved hotellet. Se her for de forslag DAT har til hoteller.

DAT har også en video af flytypen som du skal flyve med på turen:

Er Porto Santo en sikker destination?

Der har lige nu ikke været registreret nogen corona relaterede dødsfald på Madeira og Porto Santo. I alt har der være 349 smittetilfælde. Se de helt aktuelle tal her:

De helt aktuelle tal fra Portugal. Der er lige nu 9 aktive smittetilfælde på øen Porto Santo.

Om det er sikkert at tage afsted er vurderingen fra DAT følgende:

Vi tager situationen yderst seriøst og indretter os efter det med vores nye destination Porto Santo. Rejsevejledninger skal tages seriøst, men det er ikke seriøst at dømme hele lande ude, når der er regioner eller øer, som har situationen under kontrol.

Jesper Rungholm direktør i DAT.

Det som er det helt centrale her er at der testes inden afgang til destinationen. Dermed kommer ingen med på flyet som er smittet. For at det ville være helt perfekt, så skulle samme procedure for test ske inden hjemrejsen igen.

Krav fra Porto Santo ved ankomst

Porto Santo har også nogle krav, som skal overholdes. Du skal blandt andet svare på nogle spørgsmål via hjemmesiden madeirasafe.com – Det skal gøres tidligst 48 timer før og senest 12 timer før du ankommer til Porto Santo. På hjemmesiden får du en QR kode og denne skal fremvises ved ankomsten sammen med den PCR test du får lavet lige inden afgangen.

Du kan læse alle detaljerne her.

Hvis du skal rejse andre steder, så kig her for at få et opdateret og detaljeret overblik over de gældende krav.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *