Finnair genåbner Schengen-lounge, udvider cateringservicen og uddeler gratis hygiejne-kit

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.Finnair er ligesom flere andre flyselskaber på vej tilbage til “normalitet”. Mange rejsende vil værdsætte servering af mad- og drikkevarer på flyet. Loungen ser også ud til at være efterspurgt. Og så arbejder mange selskaber med at forbedre hygiejnen.

I takt med at luftfarten gradvist normaliseres, vender Finnair tilbage med flere dele af flyselskabets normale services som loungeadgang og catering samt introducerer et helt nyt hygiejne-kit. Finnair har desuden indført sikkerhedsforanstaltninger som obligatorisk brug af mundbind, social afstand og intensiveret rengøring.

Loungen åbner og catering er på vej tilbage

Finnair ser frem mod genåbningen af flere europæiske og asiatiske ruter fra begyndelsen af juli. Efterhånden som luftfarten gradvist kommer sig efter flere måneders driftsnedsættelse, øger Finnair sine services ved at åbne Finnair Lounge i Schengen-området samt ved at udvide flyselskabets cateringservice under flyvningen. Det betyder, at der nu serveres kaffe og te, juice og vand på de korte ruter i Europa, som ruten mellem København og Helsinki. På langdistanceflyvningerne vender Finnairs catering-service så småt tilbage på både Economy og Business Class. Dog er udvalget af særlige måltider og alkoholiske drikkevarer fortsat begrænset.

Dørene til Finnair Lounge i Schengen-området bliver slået op fra den 1. juli 2020. Loungen vil i første omgang blive betjent med reduceret kapacitet og med stor fokus på ekstra rengøring. I løbet af foråret har Finnair foretaget adskillige ændringer i sine services i lufthavnen og under flyvningen for at begrænse direkte kontakt mellem kunder og personale og dermed sikre optimal sikkerhed og mindske smitterisikoen. Passagerers og personales sikkerhed og sundhed er flyselskabets første prioritet og tiltagene indebærer blandt andet, at både passagerer og kabinepersonale ombord på flyene skal bære mundbind.

Rejsen kan føles anderledes end før med de ændringer og nye anbefalinger, vi har introduceret, som eksempelvis obligatorisk brug af mundbind. Vi ser dog frem til at bringe nogle af vores velkendte elementer tilbage i vores kundeservice som at åbne Finnair Lounge og indføre catering igen, samtidig med at vi holde den høje standard for hygiejne og sikkerhed for vores kunder og personale.

Robert Lönnblad, General Manager for Finnair i Skandinavien.

Hygiejnen i top med flere tiltag og nyt kit

Finnair introducerede allerede i foråret flere tiltag som intensiveret rengøring og afstand mellem passagererne. Frem mod genåbningen af flere ruter i juli har Finnair skruet yderligere op for sikkerheden og introduceret krav om, at passagererne skal bære mundbind fra boarding, og indtil alle har forladt flyet efter landingen. Al Finnairs personale vil ligeledes bære mundbind eller kirurgiske masker. Kravet om mundbind trådte i kraft i slutningen af maj på de få udvalgte ruter, som flyselskabet havde i drift på daværende tidspunkt.

”Nu hvor luftfarten gradvist begynder at komme sig, efterspørgslen på rejser stiger og passagertallet begynder at vokse, er det vigtigt for os, at vores passagerer føler sig trygge ombord og ved, at vores kunders og personales sundhed er første prioritet. Det kan vi sørge for med de foranstaltninger, vi har introduceret.

Robert Lönnblad

Som noget helt nyt introduceres også et hygiejne-kit, som alle passagerer vil modtage ved ombordstigning på flyet fra begyndelsen af juli. Sættet indeholder håndsprit, vådserviet samt en informationsfolder, som er pakket i en konvolut, der også fungerer som en affaldspose. Sættet har et særligt bæredygtigt fokus og er designet af den finske kunstner Reeta Ek. Konvolutten er lavet af bæredygtige, finske skovfibre, og håndspritten er blevet leveret af Kyrö destilleri, som måske er bedst kendt for deres prisvindende gin.

Finnairs hygiejnekit: Håndsprit, vådserviet samt en informationsfolder, som er pakket i en konvolut, der også fungerer som en affaldspose.

Derudover ændrer Finnair midlertidigt den tilladte størrelse på håndbagage. De nye størrelser på håndbagage er 55x40x23cm (tidligere størrelse 56x45x25cm). Flybilletter til Economy Class inkluderer en håndbagage og en yderligere lille taske til personlige ejendele i størrelsen 40x30x15cm. Den samlede vægt af håndbagage og personlige ejendele må ikke overstige 8 kg. Flybilletter til Business Class inkluderer to x håndbagage og en yderligere lille taske med en samlet vægt på op til 10 kg.

Danskerne kan allerede nu opleve de nye foranstaltninger, ændringer og den velkendte kundeservice, da ruten mellem København og Helsinki er i drift igen, og de danske myndigheder har åbnet for rejser til Finland.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *