Med Finnair til Helsinki – en nærmest rørende oplevelse

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hvad gør en flyvetur til en god oplevelse? På Finnair er det den gode service og det veloplagte personale – og den obligatoriske blåbærsaft.

Da jeg forleden dag fløj med Finnair fra København til Helsinki gik det op for mig, at man som passager på Economy class ofte kan føle sig lidt i vejen. Kabinepersonalet skynder sig igennem serveringen og er åbenlyst irriterede over, at man gerne vil forbi serveringsvognen eller have en ekstra kop kaffe. Sådan er det ikke på flyvninger med Finnair. Her sidder smilene løst på det imødekommende personale, og for undertegnede er det vigtigere end, hvad man får serveret – især på en flyvning af kortere varighed.

IMG_0985
I denne Airbus A321 er der plads til 196 passagerer.

Noget andet, der udmærker sig ved Finnair er, at der er kælet for detaljen i kabinen. Det gælder blandt andet den zebramønstrede beskyttelse på sædets hovedstøtte, det lækkert designede menukort, og det lyse interiør i kabinen. Små ting måske, men de bidrager til helhedsindtrykket .

IMG_1012
Måske er designet inspireret af den finske designer Alvar Aaltos zebramønstrede lænestol.
IMG_0994
Menukortet lokker blandt andet med finske rugbrødsmadder.

20 minutter inde i flyvningen serveres te og kaffe samt noget, Finnair de seneste år har gjort til deres signaturforfriskning: blåbærsaft. Serveringen er smidig og venlig, og da jeg rejser mig for at gå på toilettet bliver jeg gelejdet forbi serveringsvognen med et smil.

IMG_1009
Fra skovbund til sky. På Finnair kan man forvente at få serveret blåbærsaft.

Vi landede i Helsinki til tiden, og efter at være kommet ud i lufthavnen gik det op for mig, at jeg havde glemt at få mit kameraetui med. Tilbage ved flyet fik jeg assistance af en venlig stewardesse og fandt etuiet under sædet. På vej ud gennem den tomme kabine udtrykte hele kabinepersonalet, herunder kaptajn og andenpilot, deres glæde ved, at jeg havde fundet det, jeg ledte efter. En nærmest rørende oplevelse, som gør at jeg vil bruge Finnair igen.

Overblik

Pros

+ God service
+ Flot kabine
+ Behagelige sæder

Cons

- Ingen cons

Sæde

Mad/Drikke

Service

Value 4 Money

Generel Vurdering

Konklusion

Det er begrænset, hvad man kan forvente på flyvninger på Economy af halvanden times varighed. Turen med Finnair satte alligevel en ny standard for god service.

4

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *