Flere flyselskaber og lufthavne dropper krav om mundbind

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lige nu er der en positiv trend i at flere flyselskaber og lufthavne melder ud at de dropper kravet om at bære mundbind. Men det er ikke alle og du skal ikke regne med at du slipper helt.

I sidste uge kunne vi som første medie melde ud at de danske lufthavne, med Billund i front, ville droppe kravet om brug af mundbind. Senere fulgte lufthavnene i København og Aalborg.

Læs mere: Danske lufthavne dropper mundbindet

På nuværende tidspunkt er for eksempel Aarhus lufthavn endnu ikke meldt sig under fanerne – der skriver de fortsat på deres hjemmeside at de følger europæiske retningslinjer for sikre rejse.

Det er netop dette, som er en lille udfordring. For når flere flyselskaber og lufthavne beslutter sig for at fjerne kravet om brug af mundbind, så bryder de reelt med deres princip om at følge de europæiske retningslinier som de har fuldt og været gældende i over to år. Det er retningslinier udstukket af organisationerne  IATA og EASA.

UK følger nu med

I går kom det frem i flere medier at UK nu også vil fjerne restriktionerne og på Twitter skriver Grant Shapps fra State for Transport følgende:

Sammen med dette kom lufthavnen London Heathrow og flyselskaberne British Airways og Virgin Atlantic med at de også vil stoppe med kravene – allerede fra i morgen onsdag.

British Airways skriver følgende:

As an international airline we fly to a large number of countries around the world, all of which have their own local restrictions and legal requirements. We’re working through these and from Wednesday March 16, customers will only be required to wear a face covering on board our flights if the destination they’re travelling to requires it. For destinations where the wearing of a face covering is not mandated, our customers are able to make a personal choice, and we kindly request everyone respects each other’s preferences.

Det er ikke helt slut, så husk mundbindet på rejsen

Som British Airways også skriver, så vil der være destinationer som fortsat kræver mundbind. Det kunne være i Europa fortsat, men vi tror på at inden for Europa og EU, så vil der komme en opblødning af anbefalingerne inden for de næste 1-2 måneder, således at en sommerferierejse inden for Europa sagtens kunne gøres uden brug af mundbind.

Men når det kommer til Asien og USA, så ser det anderledes ud. Der ser vi ikke tegn på at det bliver en løsning i nærmeste fremtid.

Du skal også være opmærksom på at flere destinationer har krav om, at dit mundbind skal være af typen FFP2. Vi anbefaler derfor, at du altid tjekker indrejsereglerne for din destination løbende, da de kan ændre sig uge for uge.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *