Flyrejserne tager længere og længere tid

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I en verden hvor alting går hurtigere og hurtigere, tager det i dag længere tid af flyve til New York, end for 10 år siden. Nyt studie fra engelsk forbrugerorganisation dokumenterer de forlængede rejsetider.

Forbrugerorganisation Which? fandt, at 76 ud af de 125 flyruter de analyserede, tager det længere tid i dag end i 2008.

Faktisk var ni ud af 11 Ryanair fly langsommere i 2018. Selv den korte tur fra London Stansted til Berlin Schönefeld var i gennemsnit 10 minutter længere.  EasyJets rute fra London Gatwick til Berlin Schönefeld var sat til at være hele 19 minutter længere.

Det samme gælder for BA fly fra London Gatwick til JFK, ligesom London Heathrow til Bangkok og Singapore. De var alle i gennemsnit 20 minutter længere i år.

Årsager til længere rejsetid

Der er mange årsager til at flyselskaberne indlægger længere rejsetider i flyplanen. En af årsagerne er, at det øger præcisionen, så der er større chance for at komme frem til den planlagte tid. Der kan være trængsel i lufthavnen både ved start og landing. Mange læsere har sikkert siddet og kredset rundt om London, før de kan lande i Heathrow.

Selv om flyselskaberne planlægger med længere flytider, så er præcisionen hos BA, Easyjet og Ryanair faldet siden 2009. Kun Virgin Atlantic har øget præcisionen.

Ruter til Fjernøsten er også blevet ændret af sikkerhedshensyn efter at Malaysian Airline fly blev skudt ned over Ukraine i 2014.

En anden årsag til at indkalkulere længere rejsetider er, at det mindsker flysleskabernes risiko for at skulle betale erstatning efter EU-reglerne i tilfælde af forsinkelser.

Langsommere fly

BA, Ryanair og Virgin Atlantic fortæller Which? at de har nedsat hastigheden for at spare på det dyre brændstof. Ryanair siger, at det er med til at gøre billetterne billigere, som f.eks. en billet fra London til Berlin til kun 12,99 GBP.

Ryanair fortæller videre, at deres tidsplaner efter hver sæson bliver justeret op eller ned, alt efter hvor lang den aktuelle flytid faktisk var. På den måde undgår de forsinkelser og eventuelt at skulle betale kompensation i tilfælde af forsinkelser på mere end tre timer.

Foto: Virgin Atlantic

 

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *