Tema: Danske Rejseblogs – “Besøg” fra bloggen Rejsekris

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag kigger vi på rejsebloggen Rejsekris, som er lidt anderledes end de andre vi har haft besøg af. Her er historien om hvordan Kristoffer Føns er gået fra en hobby rejseblog og til nu at arbejde med sin hobby på fuld tid. Det er god inspiration for alle som går med samme tanker.

Introduktion til Rejsekris

Historien om Rejsekris.dk er også historien om en karriere, der skiftede karakter. Mit navn er Kristoffer Føns og da jeg i 2013 startede Rejsekris.dk var jeg freelance online marketing konsulent. Jeg startede således primært rejsebloggen for at have et fritidsprojekt, hvor jeg kunne hygge mig med at dele rejsetips og gode råd.

Hvad handler bloggen om?

Her 5 år senere ser det anderledes ud; jeg er nemlig rejseblogger på fuld tid og er derudover i gang med at etablere mit eget lille rejseselskab, Rejsekris Tours, hvor jeg med udgangspunkt i mine egne rejseerfaringer skal hjælpe almindelige rejsende og større grupper med at opleve de destinationer jeg kender bedst.

Ideen er kommet snigende efter, at jeg på daglig basis modtager flere henvendelser fra danskere, der er i gang med at planlægge deres rejse og har brug for hjælp til alt fra hotel til lufthavnstransport og billetter til seværdigheder.

Derudover har jeg allerede skræddersyet en rejse til London for en skoleklasse og for et par uger siden været guide for 44 gymnaster i Edinburgh.

Til London som rejseguide for en skoleklasse. Foto: Rejsekris

Alt dette er sket takket være min rejseblog, så jeg fortryder ikke, at jeg dengang i 2013 startede mit lille hyggeprojekt op.

Udover Rejsekris skriver jeg også om rejser på Storbritannien.dk og Traveleast.dk.

Min rejseblog er nok en anelse utraditionel i forhold til de blogs, der tidligere er blevet interviewet her på siden. Jeg skriver nemlig ikke udelukkende blogindlæg med udgangspunkt i mine egne rejser, jeg har rigtig mange af de mere tørre indlæg, der f.eks. handler om, hvordan man nemmest, billigst og hurtigst kommer fra Stansted lufthavn til det centrale London.

Ikke videre sexet, men disse konkrete guides er dog alligevel nogle af mine mest læst indlæg. Det mest læste indlæg gennem tiden på min rejseblog er i øvrigt denne guide til hoteller i London.

Hvor skal sommerferien gå hen i år?

Årets sommerferie startede tidligt, da jeg sidst i maj var et smut på den velkendte indonesiske ferieø, Bali. Ferie er måske så meget sagt; jeg rejste nemlig til Bali med to kammerater, der ejer hvert deres rejsebureau med speciale i rejser til Asien, hvor den ene også er min partner i Asien-rejseguiden Traveleast.dk.

Vi var således på en såkaldt inspektionstur til Bali, så vi kom vitterligt hele øen rundt, snorklede ved Menjangan, boede i en nationalpark, trekkede i rismarker og boede endda også i telt midt ude i en regnskov.

Det var min første rejse til Bali og jeg må blankt erkende, at jeg blev vild med øen. Når man lige kommer væk fra alle de andre turister, så er her altså tale om en helt igennem smuk ø.

Jeg har lavet fire rejsevideoer fra Bali til Rejsekris’ Youtube-kanal, hvor min favorit nok er denne:

Her midt i juli var jeg så på en 5-dages storbytur til Berlin med min kæreste. Jeg boede i Berlin for nogle år siden, så jeg kender en del gode steder i den tyske hovedstad og fandt også en masse nye, spændende oplevelser.

Eksempelvis oplevede vi et helt igennem traditionelt thai-marked i en park i Wilmersdorf – her havde op mod 100 thaier nemlig sat små gadekøkkener og boder op. En meget speciel oplevelse pludselig at kunne spise klassisk (god) thai streetfood i Vestberlin.

Hvad har været din bedste rejseoplevelse?

Der er ingen tvivl her – min roadtrip fra Edinburgh til Isle of Skye. Jeg boede for et par år siden i Edinburgh og havde været på en enkelt bustur via Glencoe til Glenfinnan-viadukten (den der bl.a. er kendt fra Harry Potter filmen – Harry og Ron flyver over viadukten, hvor damptoget kører).

Roadtrip på Isle of Skye Skotland. Foto: Rejsekris

På den bustur blev jeg blæst bagover af den imponerende skotske natur, men jeg havde ingen anelse om, hvad der ventede lidt længere vestpå på Isle of Skye.

Turen fra Edinburgh til Isle of Skye foregår på glimrende veje og gennem afsindig smuk natur, så selvom det tager en 5-7 timer (afhængigt af vejr og stop) føles turen relativt hurtig, da der simpelthen konstant er noget at kigge på omkring en.

Selve Isle of Skye er svær at beskrive. Man kan selvfølgelig google sig til mange billeder af øens vilde landskab, men det er svært at indkapsle naturen på billeder – jeg kan kun anbefale at tage derover og opleve øen med egne øjne.

Jeg skal faktisk afsted på endnu en Edinburgh-Isle of Skye roadtrip her i begyndelsen af september. Her vil jeg forsøge at indkapsle naturen til en serie af Youtube-videoer og samtidig kan jeg spotte nogen gode hoteller som jeg kan bruge til mit rejseselskab.

Det er nemlig relativt svært at finde overnatning på Skye medmindre man er ude i god tid – som en verdenskendt ø, der er relativt øde bliver hotellerne booket op tidligt på sæsonen.

Hvad er dit bedste rejsetip?

Jeg vil virkelig anbefale at man planlægger sin rejse ordentligt hjemmefra. Jeg har aldrig forstået dem, der mener, at det er ‘en del af charmen’ at blive snydt af sin taxachauffør på turen fra lufthavnen eller at spise overpriced dårlig mad fordi man sætter sig ind på den forkerte restaurant lige foran en destinations bedst kendte seværdighed.

Jeg kan virkelig anbefale, i det mindste, lige at bruge lidt tid på at researche ens rejsemål, området hotellet ligger i og man evt. kan booke fast-track billetter til byens bedste seværdigheder, hvis man f.eks. er på storbyferie. Det er de færreste, der gider stå i kø ude foran TV Tårnet i Berlin, når man kan bruge lidt ekstra penge på billetten og så stryge direkte til tops.

Samtidig vil jeg anbefale at man bevæbner sin smartphone med Tripadvisor, Yelp og evt også bruger Google Maps’ anmeldelser før man går ind på en restaurant i en ukendt by (en af de tre apps er selvfølgelig nok).

Det har reddet mig fra flere rip off oplevelser – bl.a. her i marts, hvor jeg var i Rom og egentlig troede, at jeg var langt væk fra turistfælderne, men alligevel kunne læse, at det sted jeg ville sætte mig ved var en decideret scam-restaurant.

Nu vi er på Insideflyer kan jeg komme med et andet lille planlægningstip: brug nu for guds skyld muligheden for at vælge sæde online på dit flyselskabs website, hvis du f.eks. skal rejse til Asien. Det er altså ganske gratis at vælge, hvor man vil sidde med f.eks. Thai, Qatar Airways og mange flere. Der er forskel på, hvor man sidder i flyet og du kan selv bestemme kvit og frit. Brug eventuelt en side som Seatguru.com til at tjekke dit fly for gode og dårlige siddepladser.

Det er dumt ikke at en selv den bedste start på rejsen, når nu muligheden er der.

Tak for besøget

InsideFlyer siger tak til Kristoffer fra rejsebloggen Rejsekris. Denne gang lidt anderledes og viser at ens hobby med en rejseblog godt kan ende med at være en fuldstidsopgave.

Hold øje med den næste rejseblog, som kommer på besøg i løbet af de næste dage.

Se listen over de rejseblogs vi har klar her (og der kommer på listen kan vi godt love dig):

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *