Tema: Danske Rejseblogs – “Besøg” fra The Gimms

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

InsideFlyer kigger løbende på Danske Rejseblogs. I dag kigger vi nærmere på rejsebloggen TheGimms, der skiller sig ud fra andre traditionelle rejseblogs ved, at være en familie der har solgt ALT og rejser på fuld tid – uden bagkant. I første omgang i Europa i en VW California, men senere med rygsæk rundt i resten af verden.

Introduktion til The Gimms

Historien om rejsebloggen The Gimms starter på en løbetur i den lille by Ry ved Silkeborg – en solrig dag i februar 2021. Jeg hedder Michael Gimm Holdensen og med på eventyret er min kone Rie og vores tre piger, Liva, Emma og Carla (i 2022 er de 12, 9 og 4 år).

Rie og jeg er ude at løbe en tur sammen og snakker om tilværelsen og hamsterhjulet som alle børnefamilier kender så godt. Selvom vi på alle måder havde det godt, havde jeg alligevel gået med nogle tanker om forandring et stykke tid. På løbeturen prøver jeg dem af over for Rie. Kunne vi mon sælge alt og starte et nyt og anderledes liv?

Efter at have tygget lidt på det, var hun med på idéen og vi begyndte så småt at introducere børnene til den, for at sikre at de også var med ombord. Det var de og i august 2021 rejste vi afsted, med første stop i Berlin.

Hvad handler bloggen om?

Vores rejseblog handler om en familie der ønsker mere tid sammen og et opgør med den “normale” måde at leve på. Det at rejse rundt i forskellige lande giver en masse skønne oplevelser, men det gør “livet på vejen” også. 

Rejsebloggen The Gimms

I skrivende stund er vi i Albanien, efter at have kørt Kreta rundt i hele marts måned og Peloponnes i Grækenland i april og maj.

Albanien er et sted de færreste danskere kender eller tør rejse til. Og det har fra starten været drivkraften bag vores eventyr. At opleve noget unikt og møde andre kulturer der ikke har det så nemt, som vi har det i Danmark.

Vi valgte Østeuropa som den første destination for nemhedens skyld, under Corona. Hertil var Carla også for lille til selv at bære rygsæk eller i det hele taget gå mere end et par kilometer uden hjælp.

Fra september 2022 har vi et skoleår i Spanien for bl.a. at lære spansk og starte virksomhed op. Herefter regner vi med at rejse enten mod Sydamerika eller Asien.

Bloggen er fyldt med inspiration til rejseoplevelser men er også en måde at fastholde vores oplevelser på og en fortælling om et anderledes liv.

Skibums som tre-årig

Starten af vores tur gik igennem Polen, hvor vi besøgte en række flotte byer. Temaet var 2. Verdenskrig. Det brugte vi en del tid på at fortælle børnene om og afslutningen var et besøg i Auschwitz. Det var lidt barskt, men meget lærerigt og vi tog os god tid til at snakke om det.

Hele vinteren brugte vi på at være skibumser i Bansko i Bulgarien, hvor vi havde 3 måneder på ski og mødte en masse dejlige mennesker via World School. Det var første gang Carla stod på ski og de store havde kun været afsted et par gange tidligere. En mega fed måde at blive god til noget og samtidig få nye venner fra hele verden.

Kan du anbefale andre at tage samme beslutning?

Mange af vores følgere på vores Instagram profil @TheGimms går helt sikkert med de samme drømme som vi havde. Alligevel er det ikke noget for alle og jeg forstår godt der er mange der er skeptiske. De bekymringer vi oftest hører handler om skole, økonomi, familie og venner.

Vi fortryder ikke valget og vi håber vi kan rejse i mange år endnu. Alligevel melder der sig ind imellem tanker omkring børnenes fremtid og hvordan vi kan kombinere arbejde, skole og rejse på længere sigt. Indtil videre tager vi det dog én dag ad gangen.

Hvis man går med drømmen, og det økonomisk eller arbejdsmæssigt er muligt, er mit råd klart. Gør det! Vi har kun ét liv og børnene er sjovere at være sammen med i de gode timer end der hvor både de og du er trætte. Læring får de masser af og der er mange måder at hjemmeskole på.

Det skal ikke være en hemmelighed at træerne ikke vokser ind i himlen. Der kommer perioder hvor den ene eller den anden får kuller. Det er en læring i sig selv, at være sammen så meget som vi er. Derfor er det ikke et nyt liv uden udfordringer, men blot et anderledes liv med andre udfordringer.

Hvad er den bedste oplevelse indtil nu?

Det er svært at sige hvad den bedste oplevelse har været, da vi har haft så mange gode. Jeg synes at stå på ski og møde en masse andre mennesker fra World School i Bansko var en rigtig god oplevelse. Men også at sove i det fri med bilen ved vandet og vandre i bjergene i Polen.

En af de vilde oplevelser var paragliding på Korfu, som var en fødselsdagsgave til vores ældste datter Liva. Her endte vi alle fem (også Carla på 3 år) med at paraglide. Det var mega fedt!

Hvad er dine bedste rejsetips til familien?

På vores blog gør vi meget ud af at fortælle om de gode steder vi har været og gøre det synligt via et kort man kan klikke på i indlæggene. Det kan andre forhåbentligt bruge til hurtigere at finde punkterne.

Nogle af stederne har vi fundet tilfældigt, men andre har vi fundet ved at bruge Google maps, Tripadvisor, Instagram eller Facebook Grupper. Særligt den sidste er jeg blevet ret vild med, da man her kan finde frem til folk der er meget passionerede inden for et bestemt land, by eller område.

Til udflugter har vi brugt GetYourGuide nogle gange, som fungerer super godt. Her kan forretningsdrivende udbyde deres ture og folk kan anmelde dem. De gode oplevelser med dem, har jeg også med på vores blog.

Når vi rejser rundt er det ofte længere tid ad gangen det samme sted. Det gør også at vi har god tid til at møde de lokale og det er ofte her de bedste rejsetips gemmer sig. Så mit bedste råd er at spørge de lokale og mit næstbedste er, at besøge andre destinationer end de traditionelle.

Tak for besøget

InsideFlyer siger tak til Michael og rejsebloggen TheGimms. En blog om en familie der har kastet sig ud i et eventyr som nogle drømmer om, men få realiserer.

Se listen over de rejseblogs vi har haft besøg af gennem det sidste års tid:Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *