Følg æblets rejse gennem Clarion Hotel Copenhagen Airport

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Der gøres rigtigt meget for at holde fokus på klimaet og med rette. Vi tager jer i denne artikel med på en rejse gennem Clarion Hotel Copenhagen og ser på hvordan de har en ganske flot og klar fokus på at reducere madspild. Et af de store områder inden for klimabevidsthed og det at være CO2 neutral.

I denne artikel har vi kig lidt på hvad Clarion Hotel Copenhagen Airport gør for at sikre at deres madspild holdes på et så lavt niveau som muligt. Ud over at de dagligt kigger på antallet af gæster på hotellet og i deres store konferenceafdeling, så tænkes der også på hvordan de enkelte råvarer kan bruges mere effektivt. Alt sammen til gavn for dig som gæst på hotellet.

Dehydreret ananas, æble og lime.

Det er netop det vi kigger på i artiklen og følger æbler og ananas fra morgenbuffet og til drinks i baren. Hotellet har mange forskellige råvarer der bliver brugt i forskellige retter og cocktails og derfor er det en god historie og noget du sikkert ikke tænker på i det daglige.

Æblet

Hotellet bruger ganske mange æbler hver uge og derfor en rejse som er god at bruge som eksempel.

Hotellet bruger æbler til for eksempel følgende ting:

  • Brugt som dekoration som hel frugt
  • Brugt i morgenmadsbuffeten 
  • Brugt til æblekage
  • Brugt som pynt, dehydreret på fx cocktails  
  • Brugt til hjemmelavet æblejuice

Den hjemmelavede æblejuice er en god historie og den kan du selv møde på dit hotelværelse eller få serveret mens du checker ind:

Den hjemmelavede juice bruges til at forkæle vores gæster lidt ekstra, fx. til events i lobbyen, til møder eller som en lille overraskelse på værelset. 
Juicen laves på æbleskrællerne fra kagen og på grimme æbler. Vores kok har faktisk en aftale med leverandøren om at tage imod grimme æbler, så de ikke går til spilde. 

Christoffer, Sous Chef i hotellets køkken

Baren er også med

I baren kan du få gode og hjemmelavede cocktails. Der serveres for eksempelvis cocktailen The Stewardess. Den laves med æblejuicen, samt en hjemmelavet champagnesirup.

Den hjemmelavet champagnesirup er også et godt eksempel på genbrug. Hotellet serverer champagne på glas, og hvis hele flasken ikke bliver solgt, bliver den flad på et tidspunkt, og den flade champagne koges så ind til en sirup og klar igen i baren til cocktails.

Ananas

Ananas er en frugt du møder hver morgen til morgenmaden. Derudover bruges den til følgende ting:

  • Brugt til dekoration 
  • Brugt til juice til vores cocktails (Bermuda Royal)
  • Brugt som pynt, dehydreret på fx cocktails
Cocktail – Bermuda Royal – Lavet med hjemmelavet ananasjuice

Vi spurgte om hvilke dele det er som bruges:

Det ananas vi bruger til juice er frugtkødet i enderne af ananasen, som ikke kan komme med i morgenmadsbuffetten, samt ananas der er lidt for mørkt, fx fordi det er overmodent eller fordi ananasen er stødt. Det giver bare ekstra sød og kraftig smag. 

Christoffer, Sous Chef i hotellets køkken

Det skal nævnes at der ikke tages noget retur fra for eksempel buffetten. Hotellet følger alle retningslinjerne inden for området. De har også en Elite Smiley der viser det.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *