Forvent kø i paskontrollen: CPH presset med nye regler for pastjek

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Du kan i den nærmeste fremtid forvente ekstra kø ved paskontrollen i Københavns Lufthavn – det oplyser lufthavnen selv.

Københavns Lufthavn har igennem deres Facebook side, gjort opmærksom på at passagerer kan opleve ekstra lange køer ved paskontrollen – hvis man rejser udenfor Schengen. Dette er på grund af nye regler, der foreskriver at politiet skal scanne alle pas ved ind- eller udrejse af Schengen. Altså kan politiet ikke længere blot kaste et blik på visse pastyper, som de har kunne før

Dette gør behandlingstiden af den enkelte passager længere, og man forventer dermed at dette vil resultere i længere ventetid, på at få sit pas tjekket. Du kan forvente op til en times ventetid når det er værst.

Lufthavnen oplyser dog også, at ekstra mandskab fra politiet er kaldt ind, for at håndtere det store pres på paskontrollen. Der vil også være medarbejdere fra lufthavnen til at sørge for at ventetiden bliver minimeret, og til at holde styr på de store menneskemængder, der til tider vil stå i kø til paskontrollen.

Københavns Lufthavn har også implementeret selvbetjente sluser, der gør at du ikke behøver i kontakt med en politimand fysisk, for at komme igennem paskontrollen.

Opfordringen fra lufthavnen lyder på at komme i god tid, og passere paskontrollen hurtigst muligt – på denne måde minimerer du risikoen for at komme for sent til dit fly.

Den udvidede paskontrol træder i kraft d. 7. oktober – læs mere om paskontrollen her!Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *