Guide til Hotels.com Welcome Rewards

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De fleste kender hjemmesiden Hotels.com, hvor du kan book billige hotelværelser i hele verden – ofte med gode rabatter. Hjemmesiden giver dig adgang til over 240.000 forskellige overnatningssteder. Her finder du det meste – både uafhængige og store hotelkæder. Selv om Hotels.com sælger værelser på vegne af andre hoteller, er fordelen ved at have eget bonusprogram ikke gået deres næse forbi. Hotels.com’s bonusprogram hedder Welcome Rewards og er utroligt enkelt at bruge.

Optjening

Tanken bag bonusprogrammet Welcome Rewards er enkel: For hver 10. overnatning du bestiller og gennemfører, får du én gratis overnatning. Det er egentlig alt, hvad du behøver at vide for at kunne benytte dig af Welcome Rewards, men som med så meget andet er der altid nogle spilleregler.

For det første: For at en overnatning tæller mod en bonusovernatning, skal bestillingen foretages gennem din personlige konto på Hotels.com.

For det andet: Det er ikke alle hoteller, der kvalificerer til optjening og indløsning af bonusnætter – hotellet skal være et deltagende Welcome Rewards hotel. Om et hotel deltager eller ej, kan du let se ved at kigge efter Welcome Rewards-logoet ved siden af hotelnavnet, når du søger.

Welcome Rewards logoet viser, at her kan du optjene bonusnætter.
Welcome Rewards logoet viser, at her kan du optjene bonusnætter.

For det tredje: Værdien af en bonusnat svarer til gennemsnitsprisen af de 10 nætter, du har samlet. Så fire nætter på Hotel Fawlty á 950 kr. og seks nætter på Hotel Towers á 1.200 kr. vil udløse en bonusnat til en værdi af 1.100 kr. Denne bonusnat kan du indløse på et valgfrit hotel – så længe hotellet deltager i Welcome Rewards.

For det fjerde: Bestillinger, som udføres ved brug af rabatkoder eller gavekort tæller ikke med i optjeningen. For eksempel tilbyder Hotels.com ofte en rabatkode på 100 kr., hvis du skriver en anmeldelse af hotellet efter endt ophold. Hvis du indløser denne værdikode ved bestilling, mister du altså optjeningen for hele opholdet. Rabatter skal derfor bruges med omtanke!

Gyldighed

Optjente Welcome Rewards-nætter udløber ikke, så længe der har været aktivitet på din konto de seneste 12 måneder. Så i praksis behøver du kun at bestille og gennemføre ét kvalificerende ophold om året for at kunne beholde alle dine optjente Welcome Rewards-nætter. En ekstra gulerod er, at en indløst bonusnat også tæller som aktivitet. Så hvis dit seneste gennemførte ophold var 1. november 2013, må du gennemføre næste ophold inden 1. november 2014. Hvis dit seneste ophold udløste en bonusnat, må denne indløses før 1. november 2014. Optjente Welcome Rewards-nætter bliver som regel krediteret din konto tre dage efter et gennemført ophold.

Indløsning

Når du har samlet 10 Welcome Rewards-nætter, kan du altså indløse én bonusnat med en værdi svarende til gennemsnitsprisen på de 10 nætter. Ligesom ved optjening skal indløsning også ske på hoteller, som deltager i Welcome Rewards.

Hotels.com skærmbillede
Her kan du både optjene og indløse bonusnætter.

Som det fremgår af billedet herover, kvalificerer begge de øverste priskategorier til indløsning af bonusnætter. Hvis du nu trykker “Bestil”, vil du få et vindue, som viser fuld pris samt to alternativer for rabat. Sæt kryds i “Benyt Welcome Rewards”, og prisen justeres efter værdien af din optjente bonusnat.

Hotels.com skærmbillede

Du kan se i bestillingsvinduet til højre, at rabatten er trukket fra, men skatter og afgifter kommer i tillæg. Hvis bestillingen koster mere end værdien på den optjente bonusnat, må du selv betale forskellen. Hvis bestillingen derimod koster mindre, vil du ikke få udbetalt differencen. Det er værd at bemærke, at du kun kan bruge én bonusnat per bestilt overnatning. Men du kan indløse flere bonusnætter ved bestilling af flere overnatninger. Hvis du fx bestiller et ophold på syv nætter og har fem opsparede bonusnætter, kan du bruge alle fem bonusnætter og kun betale for de sidste to overnatninger, plus skatter, afgifter og eventuel prisforskel.

Medlemsniveauer

Welcome Rewards har tre forskellige medlemsniveauer baseret på antal nætter i løbet af et medlemsår:

1) Welcome Rewards: Automatisk medlem ved indmeldelse

2) Welcome Rewards Silver (10-29 nætter):
– Adgang til eget telefonnummer for bestilling 24/7
– Forhåndsadgang til udsalg og tilbud

3) Welcome Rewards Gold (30+ nætter):
– Adgang til eget telefonnummer for bestilling 24/7
– Forhåndsadgang til udsalg og tilbud
– Eksklusiv adgang til særlige udsalg og tilbud

Konklusion

Ulempen ved Hotels.com er, at de er en tredjepartsleverandør af hotelværelser. De fleste hoteller favoriserer nemlig bestillinger foretaget via deres egne portaler. I praksis betyder det, at du som regel ikke kan kreditere ophold bestilt gennem Hotels.com til hotellernes egne bonusprogrammer. Du kan heller ikke “dobbelt dippe”, altså optjene både Welcome Rewards og et andet program på samme ophold. Selv har jeg som hovedregel altid at booke kædehoteller, som jeg bruger ofte, gennem deres egne hjemmesider og på den måde opnå de fordele og den optjening, som følger med. Uafhængige hoteller, eller kæder, jeg ikke bruger fast, bestiller jeg derimod gennem Hotels.com. Det er værd at bemærke, at bestillinger på Hotels.com bookes i hotellernes billigste kategori. Det vil sige, at du kommer bagerst i køen til værelserne med de bedste udsigter, suite-opgradering og andre lækkerier. Men undtagelser kan finde sted!

PS. Lider du af seriøs bonusfeber, kan du optjene cashback, når du bruger Hotels.com. Læs mere HER.

Har du spørgsmål eller kommentarer? Så skriv gerne i vores forum, hvor en række entusiaster og eksperter står klar til at hjælpe dig.

Artiklen er oversat fra Bonusfeber.no (forfatter: Kristoffer)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *