Nyd udsigten fra flyet – uden vinduer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den mest brugte metode til at gøre moderne fly mere økonomiske og miljørigtige er at nedbringe vægten. Britiske Center for Proces-innovation (CPI) kommer nu med et noget alternativt bud på at spare på kiloene.

Hvert eneste kilo tæller. For hver procent flyet kan bringes ned i vægt, kan der spares 0,75% i brændstof.

CPI vil simpelthen spare vinduerne væk. Dermed kan fly-væggene gøres tyndere og dermed lettere. I stedet vil CPI beklæde væggene med tynde skærme på indersiden, og montere kameraer på ydersiden. Inde fra flyet vil udsigten derfor i princippet være den samme, men det giver også andre fordele. Lyset kan bedre styres, når folk skal sove, og passagererne kan ved deres plads selv bestemme, om de vil se ud af flyet eller måske nyde New Yorks skyline.

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=afGL5GX6avs#t=75″]

Ifølge CPI kan det blive en realitet inden for 10 år. Du kan læse mere om konceptet her: http://www.uk-cpi.com/windowless-fuselage/

Tror du det kan lade sig gøre? Eller hvor vil du hellere spare på flyets vægt? Du er velkommen til at kommentere herunder.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *