Spar penge og brug Flightfox

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Spar penge og brug Flightfox. At finde den bedste deal fra A til B er let nok. Man bruger bare Momondo, Kayak eller ITA Software, og så finder man den bedste pris. Eller gør man? For nogen lyder fuel dumps og hidden cities som volapyk. Men det er nogle af de tricks flight-hackerne på Flightfox benytter sig af sammen med lidt mere alment kendte begreber som mistake fares og consolidated fares

Tidligere var Flightfox crowd-baseret, hvor eksperterne konkurrerede om en dusør, men nu får klienterne designeret en ekspert, der har ekspertise inden for klientens ønskede rejsebeskrivelse. Det kan være “Super Cheap First Class” eller “Ultimate Honeymoon”. Priserne begynder ved USD 49, og jo mere kompliceret en rejse er, jo dyrere bliver det. Men man opererer med en tilfredshedsgaranti, så hvis man ikke kan slå en “price to beat” eller opfylde andre krav en klient har stillet, så får man som regel refunderet gebyret. Det er dog vigtigt at gøre eksperterne klar over, hvad forventningerne er.

sticker_book_template_us

Flightfox.com er grundlagt af australierne Lauren MacLeod og Todd Sullivan, og har nu en håndfuld fastansatte og et antal freelance-eksperter. Flightfox’ inhouse-eksperter sidder på hovedkontoret i Montreal, mens freelancerne sidder spredt omkring på kloden. En af disse er Bonusfeber-medlemmet Jens med brugernavnet “jefi99” som oplyser:

Det fantastiske ved at arbejde for Flightfox for en flynørd som mig er, at man kan kombinere hobby med indtægt. Der tikker godt nok ikke en fast månedsløn ind på kontoen hver måned, da man arbejder på ren kommission, men jeg kan arbejde hvor i verden fra, jeg har lyst, jeg kan tage fri uden at spørge om lov, og hvis jeg keder mig en søndag nat, kan jeg tage et par opgaver. Det er også tilfredsstillende eksempelvis at kunne hjælpe en dame i Australien med at besøge hendes søn i England, og spare hende USD 900,- i forhold til hvad hun selv var i stand til at finde på kayak.com

Jens fortsætter med at forklarer om Flightfox:

Men udover at spare kunderne for penge, så gør jeg også en dyd ud af at forklare, at fordi det måske er nogle dollars billigere at flyve med et-eller-andet selskab, så vil du nok være gladere for at betale de ekstra mønter for et premiumselskab. Og så er der alt mulig bonusviden, som hvilke selskaber der har flest kilo gratis bagage, og hvem der serverer gratis alkohol, og hvem der ikke gør. Den slags viden sider på rygraden, og den deler jeg proaktivt ud af.

Det handler også meget om at tænke ud af boksen. For mange brugere har gjort deres forarbejde på søgemaskinerne selv. Der er hundredevis af tricks derude, det handler bare ofte om at kombinere dem.”

En af de tricks Jens ikke er meget for at afsløre for meget konkret om er fuel dumps. Hvis du skal fra Kastrup til Hawaii, så koster rejsen måske DKK 8.000,-. Heraf kan 3000 måske være YQ, altså olietillæg. Hvis den rejse, du har fundet involverer to forskellige flyselskaber, fx United og Air Canada, eller måske KLM og Delta, så er der en god chance for, at hvis man blander et tredie selskab ind i rejsen, som et tredie ben, så “glemmer” man at afregne kunden, altså dig, for de DKK 3.000,-. Det tredie ben kan være en afgang mellem to stillehavsøer, og en rejse som man selvfølgelig ikke benytter. Så det er sikkert lidt ilde set hos flyselskaberne, at man benytter den slags tricks. Det er også derfor at man forsøger at hemmeligholde de præcise detaljer. Og fuel dump-billetter, som de kaldes, kan heller ikke bestilles hos flyselskaberne selv, men oftest benyttes bestemte OTAs. Også her går Jens stille med dørene, og nævner ingen Online Travel Agents. Et trick som han holder knapt så hemmeligt er “hidden city”-tricket. Jens forsætter og fortæller:

Eksempelvis er Chicago en dyr by at flyve one-way til. Køb istedet en billet til Minneapolis-St.Paul via Chicago, og lad være med at hoppe på den sidste flyver. Men tricket kan naturligvis ikke benyttes, hvis du skal retur på samme billet. Men igen, der er så mange tricks. Det handler bare om at kende dem. Og det er det jeg får mine penge for.

Man kan også bruge Flightfox til få sat en bonusrejse sammen hvis man gerne vil prøve business class eller første klasse og har nok bonuspoint på sin konto.

En prisoversigt kan ses her:

Uddrag af prisoversigt - www.flightfox.com
Uddrag af prisoversigt – www.flightfox.com

Så Jens er en af de eksperter vi har på Bonusfeber som virkelig kan forstå at lave flight-hacking. Stil ham spørgsmål og udfordre ham til atbooke en rejse og se om han kan finde bedre priser end du selv kan.

Vi har en forum post her som kan bruges til alle spørgsmål og udfordringer

[box style=’info’]

For at blive ekspert skal man have erfaring inden for flight-hacking. Læs mere om jobmulighederne her

[/box]Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *