Hvad koster et passagerfly egentlig?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Airbus oplyser løbende om deres listepriser på deres fly, og har du finanserne i orden, kan du købe et fly af dem. Det kunne være starten til et helt nyt flyselskab eller til at få sit eget privatfly.

Du kan starte i det små. Så er det en Airbus A318, du skal starte med. Det vil koste dig lige over 77.000.000,- US Dollars. Er du mere seriøs i din opstart, så går du efter et Airbus A380 fly. Så vil dette koste dig 445.600.000,- US Dollars. Du kan nok få det billigere, da produktionen er planlagt til at lukke. Du kan sikkert også gøre et kup på brugtmarkedet.

Priserne vi kigger på her er fra 2018 pris listen, så der kan komme justeringer løbende. Der er heller ikke nogen flyselskaber, som køber fly til listepriser. Så du kan sikkert handle med Airbus, men du skal også regne med at det koster ekstra med indretningen af flyet.

SAS Airbus A350-900 (Ingegerd Viking) letter fra Toulouse. Foto: SAS

Listeprisen for en A350-900 som SAS har købt 8 af, hvoraf den første lige er blevet leveret er 317.400.000,-. US dollars. SAS har heller ikke betalt denne listepris, da det også er en del af en større handel, hvori deres A320neo’er kommer med. Så det er klar forventet at der er større rabatter at hente, når der købes fly ind.

Prislisten for alle de flytyper, som du kan købe af Airbus kan du se her:

Forsidebillede: Airbus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *