Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Fri buffet morgen, middag og aften, snacks og is til de evigt sultne poder og et par glas vin i baren, når solen er gået ned over stranden. All inclusive er en del af rejsen for mange danskere. Og faktisk foretrækker mere end hver fjerde dansker (27 pct.) ferie med all inclusive.
Endnu mere populært er det stadig at spise ude i feriebyen, mens kun få gider room service på hotellet. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.
Der var engang, hvor all inclusive var lig med slatne pomfritter og doven sodavand. I takt med at kvaliteten af all inclusive er højnet, er populariteten dog også steget markant.
Og faktisk foretrækker mere end hver fjerde dansker (27 pct.) nu at indtage feriens måltider som all inclusive på deres hotel – uanset rejseform.
Allermest populært er det dog stadig at have frit valg mellem restauranter ude i byen og på den måde gå på opdagelse i forskellige køkkener. Det foretrækkes således af tre ud af fire (76 pct.) Mens kun få (2 pct.) vælger at bestille room service, når det er muligt.
Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere.
Sønderjyder er gladest for all inclusive
På tværs af landet er der dog stor forskel på, hvor glade vi er for all inclusive på hotellet, når vi er på ferie. Særligt sønderjyder foretrækker således all inclusive, og faktisk ynder knap fire ud af ti (37 pct.) at kunne vælge og vrage frit i hotellets all inclusive-udbud i løbet af døgnets vågne timer.
Mindst populært er all inclusive til gengæld blandt midtjyderne og rejsende fra Hovedstaden (hver 22 pct.), mens fri buffet og bar hitter hos hhv. hver tredje (33 pct.) nordjyde og fynbo. Lidt mere end hver fjerde (26 pct.) sjællænder og 24 pct. af bornholmerne har desuden et godt øje til all inclusive konceptet.
All inclusive har virkelig vundet frem som koncept over de senere år. Kvaliteten er simpelthen blevet bedre, og man skal alligevel lede længe efter de hoteller, der ikke formår at tilbyde frisktilberedte retter og en ordentlig vin til gæsterne. Og mens all inclusive tidligere primært har været foretrukket blandt børnefamilier for det nemme i, at poderne aldrig skulle gå sultne fra hverken bordet eller en dag ved poolen, så ser vi nu, at det faktisk er alle typer rejsende, der har kastet deres kærlighed på fri buffet, fri bar og frisklavede snacks ved poolen.
Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo
Familier, der rejser med børn, udgør dog stadig en stor andel af dem, der foretrækker all inclusive på ferien (33 pct.) Denne gruppe rejsende foretrækker i øvrigt også i højere grad end gennemsnittet at lave hjemmelavet mad på ferien (23 pct.)
Jeg synes meget all inclusive afhænger af formålet med rejsen samt hvor man rejser hen. Personligt kan jeg affinde mig med begge dele.