IHG Rewards Club’s nye dynamiske priser: Er de gode for medlemmerne?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De første erfaringer med den dynamiske prisfastsættelse af bonusovernatninger hos IHG Rewards Club viser, at værelserne er blevet billigere. Vi tror, at dette skyldes COVID-19 pandemien, hvor de lave priser skal være med til at sætte gang i efterspørgslen.

For en måneds tid siden skrev vi, at IHG ville gå væk fra fast priser på bonusovernatninger. Nu begynder vi at få de første erfaringer på den dynamiske prisfastsættelse. Disse erfaringer har været vente med en smule spænding blandt pointsamlere og medlemmer af IHG Rewards Club. For hvordan ville den dynamiske prisfastsættelse påvirke priserne på bonusovernatninger i store dele af Europa og USA? Langt de fleste tilbagemeldinger har indtil nu været positive. På mange hoteller har man på udvalgte datoer kunnet finde ophold, der koster mindre end tidligere.

Du kan finde femstjernede hoteller i Intercontinental kæden i flere europæiske hovedstæder som for eksempel Wien for bare 17.500 point pr. nat.

Dette er halvdelen af de 35,000 point, jeg betalte lige før jul.

Skal vi være glade?

Selvom priser nu varierer fra dag til dag, har jeg endnu ikke fundet nogen hoteller, der opkræver flere point, end de tidligere gjorde – og det er betryggende.

Det store problem er manglen på gennemsigtighed. Prisen i point varierer fra dag til dag. Men priserne i point ser ikke ud til at følge kontantpriserne i et fast forhold. Så nu er det blevet meget vanskeligt at finde ud af, hvad et point faktisk er værd.

Den globale efterspørgsel efter hoteller er i øjeblikket på knæ. Der vil sandsynligvis gå nogen tid, før efterspørgslen når op på niveauet før COVID-19 pandemien. Nu hvor hotellerne bløder, giver det god mening at tilbyde bonusophold for lave priser. Men når efterspørgslen stiger, vil IHG Rewards Club så stadig tilbyde billige overnatninger? Mit gæt er: “Nej”.

På mellemlangt / langt sigt vil jeg blive meget overrasket, hvis de dynamisk priser vil resulterer i billigere bonusovernatninger for medlemmerne af IHG Rewards Club.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Joe Deeney og bragt på vores britiske søsterside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *