Italien forbyder brug af bagagehylder i kabinen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Med øjeblikkelig virkning er det ikke længere tilladt i Italien at bruge bagagehylderne i kabinen til håndbagage.

Dette blev besluttet af den italienske luftfartsmyndighed efter en dekret fra regeringen om yderligere tiltag til at begrænse spredningen af ​​COVID-19. Dette skal forhindre, at passagerer står for tæt sammen i midtergangen, når håndbagage og andre genstande skal rydes af vejen især under ombordstigningen.

Flyselskaber over hele verden træffer forskellige foranstaltninger for at sikre den bedste hygiejne på jorden og i luften. Det er bl.a. at holde afstand ved indtjekning i lufthavnen, ændrede boardingprocedurer, øget rengøring og desinfektion af kabinen. Derudover kræver næsten alle flyselskaber nu at passagerer bærer en mundmaske. Et forbud mod brug af hættehylder er alligevel en særregel for rejser til og fra Italien.

Bagage skal checkes ind

Derfor kan rejsende lige nu kun tage bagage med ind i kabinen, hvis den passer under sædet foran. Rejsetasker, små rygsække og computertasker er derfor stadig tilladt. Større bagage, såsom trolleys, skal checkes ind. Flyselskaberne skal, efter påbud fra myndighederne, checke bagage gratis ind. Alitalia nævner allerede denne mulighed på hjemmesiden, hvor du også kan læse de præcise mål for størrelsen, som kan tages med ombord. Lavprisflyselskaber som Ryanair, som normalt ikke tilbyder gratis indchecket bagage, er ikke overraskende utilfredse med det nye krav. Der er også spørgsmålet om dette nye tiltag ikke netop skaber ekstra pres ved bagage drop-off og bagagebælter ved ankomsten.

Billeder: Alitalia, Mattes

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nl.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *