JetBlue udvider sine London operationer med nye ruter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

JetBlue er for mange amerikanere et velkendt selskab, men selskabet begyndte i sommeren 2021 flyvninger fra New York til London og nu udvider selskabet sit udbud mellem USA og Europa.

JetBlue er for mange danskere et ukendt selskab, hvorimod selskabet i USA er et stort og udbredt lavprisselskab. Der for mange er et naturligt valg, når man ønsker at spare lidt pengene i forhold til et traditionelt netværkselskab som eksempelvis Delta Air Lines.

Er gået ind på transatlantiske ruter

JetBlue valgte i 2021 at starte interkontinentale flyvninger mellem USA og Europa, og selskabet åbnede således ruter til London Gatwick og London Heathrow fra New York JFK lufthavnen som er en af selskabets største baser i USA.

Da JetBlue oprindeligt lancerede planerne i 2019 var det i skyggen af Norwegian, der i flere år forinden havde fløjet langdistancelavprisruter fra mange europæiske byer primært til USA som så også er netop jetBlues kernemarked. JetBlue besluttede således, at de ville ind og tage markedsandele fra blandt andet Norwegian på langdistancefronten. JetBlue ønskede sig på trods af ønsker om at åbne langdistanceruter, ikke at anskaffe sig widebodyfly, som blandt andet Norwegian havde gjort da de år forinden gik ind på langdistancemarkedet.

Bruger Airbus A321LR

JetBlue har ligesom mange andre europæiske aktører valgt at anskaffe sig Airbus A321LR.
Denne type muliggør at man ved hjælp af et lille fly kan flyve kortere og tynde langdistanceruter på et mere økonomisk grundlag sammenlignet med Boeing 787 eksempelvis.

Typen er indrettet med en midtergang i stedet for 2. Dette betyder også at der kan skæres på antallet af personale ombord på flyet.

Andre eksempler på selskaber, der også har valgt at anskaffe sig Airbus A321LR, er Aer Lingus fra Irland, samt vores eget SAS herfra Skandinavien.

Læs mere her: Kom med ombord på SAS udgaven af Airbus A321LR

De nye ruter

JetBlue har annonceret nyåbninger til London, og igen er det både Gatwick og Heathrow, der får glæde af en rute. Ruterne der åbnes i denne omgang går mellem henholdsvis Boston og Heathrow på daglig basis, samt mellem Gatwick og Boston ligeledes på daglig basis.

At JetBlue har valgt Heathrow og Gatwick skyldes blandt andet at selskabet i Gatwick kan sikre sig markante fordele, samt mulighed for at give billigere billetter til de private kunder. Ruterne ud af Heathrow skyldes at selskabet kan gå i direkte krig, med nogle af de største operatører der flyver imellem London og New York. Derved håber de på at tage markedsandele fra selskaber som eksempelvis American Airlines, Delta Air Lines, og United Airlines der er store amerikanske selskaber med mange ruter over Atlanterhavet.

Forsidebillede: Airbus A321-200 – Claus Madsen / BongoPlanesHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *