Kendt lavprisselskab købt af Icelandair

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag har Icelandair meddelt at de har købt det konkurrenden flyselskab WOW air.

WOW air blev stiftet for godt 5 år siden af Skúli Mogensen, som har været CEO lige fra starten. WOW air har været kendt for at være et ultra lavprisselskab, som fløj fra blandt andet Danmark og til primært destiantioner i USA. I alt flyver WOW air via Keflavik International Airport til næste 40 destiantioner i Europa og Nordamerika.

Trods en gæld på over 1 milliard kroner har Icelandair nu købt WOW air. Den endelige godkendelse skal ske fra de islandske konkurrencemyndigheder.

Icelandair skriver i deres pressemeddelse at de to selskaber vil forsætte som nu og dermed have to navne. Sikkert vil WOW air forsætte med at tilbyde rejse som et ultra lavprisselskab og Icelandair vil forsøge at ramme et andet kundesegment.

Icelandairs administrerende direktør Bogi Nils Bogason udtaler at:

Lige nu er turisme meget vigtigt for Island og dermed er det vigtigt at der fortsat er mange fly til og fra Island.

Icelandair flyver fra både København og Billund, mens WOW air kun flyver fra København.

WOW air’s CEO Skúli Mogensen udtaler:

Jeg er meget stolt af den succes og udvikling som WOW air har været igennem de seneste år. Vi har skabt et stærk flyselskab og været pioneer på lavprisflyvninger over Atlanten. Nu starter et ny kapitel, hvor WOW air kan være en god partner til Icelandair.

Dette er starten på at se flyselskaber i Europa blive konsolideret. Der er simpelthen for mange flyselskaber og dermed en overkapacitet. Det er denne overkapacitet på ruterne til og fra Island, som Icelandair håber på at kunne styre bedre ved at eje begge selskaber.

Forsidefoto: WOW air

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *