KLM lancerer Augmented Reality til håndbagage

KLM Fokker F70

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

KLM har tilføjet en nifty feature til deres iOS App. Gennem Augmented Reality kan du direkte “se” om din håndbagage ikke er for stort til at tage med i kabinen.

Du kender det: de mange krav, som din håndbagage skal opfylde. For eksempel vægt eller dimensioner af kufferten. Især lavprisselskaber er kendt for at optræde strengt mod ‘lovovertrædere’. KLM App kommer nu med en praktisk funktion. Du kan scanne din bagage i appen. Så fortæller appen, om din bagage opfylder kravene. Fungerer det godt? Vi tog testen.

Bagagekrav

Kravene for håndbagage er forskellige fra flyselskab til flyselskab. Afhængig af hvilken klasse du rejser i, kan der også være forskelle. For eksempel vil du ofte få lov til at tage flere tasker med dig i Business Class end i Economy Class. Det hollandske nationale selskab har et klart oversigt på hjemmesiden med kravene per type bagage. Der er andre krav til indchecket bagage end håndbagage.

Hvordan virker det?

Den nye funktion i KLM App anvender en teknik, som har fået betegnelse Augmented Reality. Det betyder i praksis at du direkte kan se på din smartphone, om du opfylder kravene ved at scanne din kuffert.

For at scanne din bagage skal du åbne KLM App og gå til en rejse, du har reserveret. Du får flere menupunkter der. Klik på bagagemuligheder. Følg vejledningen. Du kan se et eksempel på skærmbillederne nedenfor.

KLM AR
For at bruge denne funktion skal du allerede have en reservation tilgængelig i appen
KLM AR
Med funktionen kan du scanne håndbagage samt indchecket bagage
KLM AR
Før du begynder skal du scanne gulvet og så kan du starte

Man skal være lidt opmærksom på, hvordan det præcist virker. Men når du en gang har prøvet, er det faktisk meget simpelt. Du kan ‘gå rundt om din kuffert’ med din telefon. På det sidste skærmbillede er min taske helt dækket af den virtuelle kuffert. Det betyder, at min taske opfylder KLM’s bagagekrav. I virkeligheden er det også rigtig, så det ser ud til at virke, som det skal.

KLM indikerer, at dette er en ny funktion, og at der ikke kan udledes nogen rettigheder fra måling af bagagen på denne måde. For at være på den sikre side skal du frem med målebåndet. Det er ikke desto mindre et innovativt skridt fra KLM, der gør appen endnu mere komplet.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Christian fra vores søsterside Insideflyer.nl.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *