KLM modtager statsstøtte mellem 2 og 4 milliarder euro

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ligesom mange andre flyselskaber har KLM behov for yderlige likviditet og har nu fået tilsagn om en støttepakke på mellem 2 og 4 milliarder euro.

Coronakrisen gør ondt på mange flyselskabers pengepung. Mens flyene står på jorden, er der ingen indtægter, men mange faste udgifter fortsætter mens kunder i stribevis ønsker tilbagebetaling af bestilte billetter. I starten af denne måned meddelte KLM, at det stod til at mangle likviditet fra tredje kvartal i år. I slutning af sidste uge blev det annonceret, at der vil være en støttepakke på mellem 2 og 4 milliarder euro, hvilket svarer til 15-30 milliarder kroner. Støttepakken kommer i form af statsgarantier og lån.

Selskabet forsøger at opretholde et minimalt rutenetværk fra Amsterdam. Ruterne til København og Billund er blandt de få europæiske byer som endnu betjenes med en daglig flyvning.

Statsstøtte på op til 30 milliarder kroner

Der har løbende været forskellige diskussioner mellem den nederlandske stat og KLM-gruppen. Der har været sammenlignelige forhandlinger med den franske stat og søsterselskab Air France. Støttepakkerne er stadig underlagt godkendelse fra Europa-Kommissionen.

Den hollandske stat og luftfartsselskabet drøfter i øjeblikket de specifikke betingelser for støttepakken. Finansminister Hoekstra og transportminister Van Nieuwenhuijzen har allerede oplyst, at personalets lønninger skal moderes. Dette gælder både for selskabets top og for piloter. Direktørerne for KLM, Pieter Ellers, og Air France, Ben Smith, er allerede gået 20-25% ned i løn og modtager ikke bonus i år. Flyselskabet skal også fortsætte rejsen mod bæredygtighed og begrænsning af støjforurening. Det kan for eksempel betyde at antallet af fly om natten reduceres.

På vegne af alle KLM-kolleger vil jeg gerne udtrykke min store taknemmelighed og påskønnelse for den udtrykkelige og betydningsfulde støtte fra den hollandske regering. Også i fremtiden vil de 30.000 KLM-kolleger fortsat spille en vigtige rolle for det hollandske samfund med at forbinde Nederlandene til verden og verden til Holland. Ministerne understreger KLMs rolle som en stor arbejdsgiver og KLM’s vitale betydning for den hollandske økonomi. KLM ønsker at gå forrest med sine ambitioner og vise vejen inden for bæredygtighed. Air France og KLM gennemgår i øjeblikket en storm af hidtil uset størrelse. Den hollandske regering yder støtte til KLM af en hidtil uset størrelse. Holland kan stole på vores fulde engagement og at vi vil leve op til den udviste tillid til vores virksomhed.

Pieter Elbers, KLM President & CEO

KLM Cityhopper
Billede: KLM
KLM Cityhopper Embraer E175

Billeder: KLM

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Killian fra vores søsterside Insideflyer.nl.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *