Københavns Lufthavn: Rekordernes sommer i lufthavnen viser de nyeste trafiktal

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Rekorderne står i kø i Københavns Lufthavn: den mest travle juli nogensinde med 3.147.711 passagerer. De fleste dage på én måned med over 100.000 rejsende. De fleste rejsemuligheder med 190 direkte ruter. Og det midt i den mest solrige juli, der er målt i Danmark.

Danskerne har haft gode muligheder for at øve spanskkundskaber denne sommer. Landet på Den Iberiske Halvø er højsommerens mest travle destination med 310.000 rejsende mellem de to lande i juli. Derfor er destinationer som Palma og Malaga også kravlet op på juli måneds top 10-destinationsliste som hhv. nummer syv og otte.

Lufthavnens administrerende direktør Thomas Woldbye siger:

Juli har været den mest travle sommermåned i Københavns Lufthavns historie med flere end 3,1 mio. rejsende, svarende til en vækst på 4,5%. Så der har været mere end travlt i terminalerne. Faktisk har vi haft hele 19 dage med over 100.000 passagerer dagligt.

God stemning i terminalerne

Thomas Woldbye forsætter:

Trods stor travlhed har der været rigtig god stemning i terminalerne, både blandt passagererne og de mange medarbejdere, der står for alt fra bagage, check-in og service i terminalerne til rengøring, sikkerhedskontrol og håndtering af flyene.

Og selvom DMI har kåret juli som en mest solrige måned i danmarkshistorien, er rejselysten intakt og voksende. Der er fremgang både på ruterne i Europa, de lange ruter ud af Europa, indenrigs og transfer.

Flere lange ruter gavner transfer
Ser man lidt bag tallene, kan lufthavnen nu måle effekten af de mange nye interkontinentale ruter ud af Europa til f.eks. Hongkong, Delhi og Amman. Og dertil kommer den væksten på de eksisterende ruter.

Thomas Woldbye slutter af med at sige:

Med flere lange, direkte ruter ud af Europa bliver det mere interessant for de nordeuropæiske rejsende at vælge at flyve via Københavns Lufthavn og ud i verden. Vi kan se, at antallet af passagerer, der transfererer – altså skifter fly – til de lange ruter, er vokset med 21%. Det er specielt til USA, Indien og Kina.

Juli har også været den måned, hvor flyselskaberne har kunnet tilbyde flest direkte flyvninger fra Københavns Lufthavn nogensinde: 190 direkte ruter – det er 10 flere end i juli 2017.

Eneste tilbagegang i månedens trafik-tal var de rene charterflyvninger til solrige rejsemål; de faldt 9,2%. Til gengæld var der en stigning i rutetrafikken på 5,7%. Og her er Spanien topscorer.

1.  Spanien: 309.555 rejsende
2.  Storbritannien: 264.644
3.  Norge: 242.135
4.  Tyskland: 203.135
5.  Italien: 178.235
6.  Grækenland: 168.023
7.  Frankrig: 159.135
8.  Tyrkiet: 132.295
9.  USA: 127.906
10. Sverige: 125.842

“Det er ganske markant, at USA er på top 10-listen i juli. Der er mange, der vælger at rejse langt på sommerferie på en af de 10 direkte ruter fra CPH til Nordamerika. Det er også værd at bemærke, at Tyrkiet er tilbage på listen,” siger Thomas Woldbye.

Ser man på antallet af operationer – altså starter og landinger – er de kun vokset 2,7%, mens antallet af rejsende er vokset 4,5%. Årsagen er primært, at flyene er blevet større og har flere om bord.

År til dato er 17,6 mio. rejst igennem lufthavnen, svarende til en vækst på 3,4% i forhold til sidste år

Her kan du se lidt flere detaljer om trafiktallene:

 

Forsidefoto: Københavns Lufthavn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *