Kom med indenfor og se hvordan EM-holdets fly ser ud

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det danske fodboldlandshold drager i dag klokken 15:00 til Baku i Aserbajdsjan for at være klar til deres 1/4-finale på lørdag mod Tjekkiet. Kom med indenfor i det fly som skal flyve dem dertil og hjem igen.

Det er flyselskabet DAT, som har fået opgaven at flyve EM-holdet rundt til deres kampe. I 1/8-finalen var de en kort tur til Amsterdam, men i dag tager turen til Baku omkring 4½ time.

Selve flyet EM-holdet igen skal flyve med er et McDonnell Douglas MD-83 og har registreringen OY-RUE. Det er godt 30 år gammelt. Det er malet meget genkendeligt i primært røde, gule og grønne farver.

Det er indrettet med Business Class sæder og du sidder 2 og 2.

Bagerst i flyet er der 24 sæder, som dog er almindelige økonomi sæder.

Flyet bruges faktisk også ofte på ruten mellem København og Aalborg, så du kan nemt selv prøve flyet. Senest i går fløj det på denne rute.

Følg flyet live her på FlightRadar.

Et kig ud i cockpittet kan vi også vise, så du kan se de to piloters arbejdsplads.

Et ret unik træk ved denne type af fly er at motorerne sidder helt bagerst, og derudover har det faktisk en trappe ned helt bagerst. Denne kan bruges til almindelig boarding også.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Kommentarer

  1. Arno Vesterholm siger

    Fun fact: OY-RUE fløj FIFA World Cup pokalen rundt i verden inden VM i Brasilien i 2014, så det er en rigtig fodbold-flyver

    • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

      Takker Arno – Det er et super Fun Fact – jamen så er den da klar til at flyve landsholdet rundt og måske tage EM pokalen med hjem til Danmark 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *