Kroatien kan besøges i sommerferien uden krav om færdigvaccination

Kroatien

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det kroatiske ministerium for turisme og Institut for Folkesundhed har besluttet at implementere omfattende sikkerhedsprotokoller for at sikre en sikker tilbagevenden af ​​turismen i kølvandet på COVID-19-pandemien. Planen prioriterer vaccination af ansatte i turistsektoren samt at etablere yderligere test steder for turister.

Kroatien begynder i maj at vaccinere sine 70.000 fastansatte samt alle sæson arbejdere inden for turistsektoren. Desuden planlægger Kroatien at udvide vaccinationsprogrammet til de 90.000 private, som tilbyder indkvartering. Derudover vil myndighederne yderligere etablere flere steder, hvor turister kan blive testet samt at give den nødvendige uddannelse til det personale, som arbejder på test stederne i henhold retningslinjerne fra det Kroatiske Institut for Folkesundhed.

Kroatien er blandt de første, der begynder at vaccinere ansatte inden for turismen, og dette er ekstremt vigtigt for os – ikke kun for at beskytte vores folk i denne udsatte sektor, men også for at styrke vores position som en sikker destination. Ud over programmet Safe Stay in Croatia er dette en yderligere garanti over for turisterne, at Kroatien opfylder alle forudsætningerne for en sikker ferie for enhver gæst, der vælger vores land som deres destination. Kroatien vil begynde at vaccinere sine ansatte i turistbranchen i maj, og at test steder vil blive oprettet på resorts, så turister kan blive testet, når de ankommer til Kroatien og inden de vender hjem igen.

Nikolina Brnjac, minister for turisme og sport

Programmet Safe Stay in Croatia er en anden måde, hvorpå Kroatien prioriterer de rejsendes sundhed og sikkerhed. Certificeringen giver besøgende mulighed for let at identificere destinationer, udbydere af indkvartering, transport, turistattraktioner og andre faciliteter, der har vedtaget globale standarder for sundhed og hygiejne. Myndighederne foretager regelmæssige inspektioner for at sikre, at alle foranstaltninger følges og vedligeholdes, så turister kan rejse med tillid.

Vi er glade for at se et så positivt svar på vores indsats fra flyselskaber og rejsearrangører, der øger kapaciteten fra Skandinavien og Finland til Kroatien. Med disse foranstaltninger på plads kan vi helhjertet og tillidsfuldt åbne vores grænser for sikre rejsende fra de nordiske regioner.

Vedran Sušić, direktør for det kroatiske nationale turistbureau

Rejser til Kroatien

For at komme ind i Kroatien skal rejsende opfylde en af ​​følgende forudsætninger og fremlægge den krævede dokumentation:

  • Bevis for en negativ PCR eller hurtig antigen test for SARS-CoV-2 (opført på den fælles liste over hurtige antigen test)
  • Fremvise dokumentation på afsluttet vaccinationsprogram (14 dage efter endelig dosis)
  • Fremvise PCR eller hurtig antigentest, der bekræfter, at personen er kommet sig efter SARS-CoV-2-virusinfektion
  • At tage en PCR eller hurtig antigen test for SARS-CoV-2 straks efter ankomsten (for egen regning) med pligt til at forblive i selvisolering, indtil du modtager et negativt testresultat. Hvis test ikke kan udføres, kræves selvisolering i 10 dage.

For mere information om COVID-19-reglerne i Kroatien skal du besøge denne hjemmeside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *