Visionsplanen i Billund Lufthavn har luft under vingerne

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Billund Lufthavn præsenterede sin vækststrategi d. 9. marts 2020. Strategien går frem til 2040. Det er planen, at området omkring lufthavnen skal udvikles til en “Airport City” med konferencehoteller, kontorhoteller og bygninger til luftfartsrelaterede virksomheder.

Ambitionen faldt godt i spænd med Skyways Technics’ strategi, så nu har de ”købt ind” i den strategiske ambition. Hvorfor skal webshops med international eksport ikke have pluklager lige ved siden af flyene, der flyver varerne ud til hele verden? Hvorfor skal det ikke være muligt for virksomheder med mange rejsedage eller international arbejdskraft at have hovedkontor nær det globale marked?

Billund Lufthavn ser mange muligheder for at udvikle lufthavnsmatriklen. Udviklingen skal ske med virksomheder, der ligeledes ser værdien i denne placering. Hvor man ligger omkring en time fra alle store byer i Vestdanmark. Og samtidig være tæt på resten af verden kun en time fra Amsterdam, Oslo, Frankfurt, Brussels og Gdansk.

Visionen om Airport City bygger på den store interesse, der er i at flytte lager, virksomhed eller kontorplads ud til lufthavnen, hvor der er hurtig adgang til resten af verden. Airport City er et kendt fænomen ved internationale lufthavne, hvor virksomheder kan leje bygninger, kontorpladser, hangarer eller andet, der passer til virksomhedens opgaver. Jan Hessellund.

Jan Hessellund, adm. direktør for Billund Lufthavn

Skyways Technics lejer for at fokusere på deres vækstområder

Ved at leje faciliteterne, kan virksomhederne fokusere på, hvad de er bedst til. Dette har Skyways Technics lige gjort. Firmaet har solgt sin hangar facilitet til Billund Lufthavn for at leje sig ind.

Siden 2012 har Skyways Technics ejet den over 8000 kvm. store hangar i Billund Lufthavn. Her bliver selskabets fly repareret og vedligeholdt. Deres kernekompetencer er flyvedligeholdelse og salg af flyreservedele. Skyways Technics så en mulighed i Billund Lufthavns startegiske ambition om udviklingen af en Airport City. Skyways Technics har i dag faciliteter i bl.a. Kuala Lumpur, Dubai og Miami.

Billund Lufthavns strategi passede rigtig godt til os. Siden deres vækstpræsentation i 2020 har vi haft en yderst konstruktiv dialog og forhandling med lufthavnen, der ledte frem til et salg og lease back af vores hangarfacilitet i Billund Lufthavn. Således ser vi frem til, at der igen kommer gang i flyrejserne og flyindustrien – inklusive efterspørgslen efter flyvedligeholdelse og reservedele – og vi glæder os over det fremadrettede gode samarbejde med Billund Lufthavn som ejer og Skyways Technics som lejer.

Benjamin Nielsen, adm. direktør Skyways Technics A/S

Jan Hessellund byder de nye lejere hjertelig velkommen og lader invitationen til andre stå åben.

Vi er meget stolte over at have Skyways Technics i Billund Lufthavn, nu som lejer. Det er dejligt, at vi kan understøtte deres udvikling på den her måde, og de kan understøtte vores ambition. Vi har allerede flere dialoger både inden for logistik og General Aviation, som vi på længere sigt skal til at bygge for. Men vi er åbne for henvendelser, hvis man finder det interessant at udvikle forretning i Billund Lufthavn.

Jan Hessellund, adm. direktør for Billund LufthavnHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *