Singapore og Hong Kong genstarter rejseboble til maj

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Efter at have måttet udskyde en rejseboble tilbage i november måned sidste år, så er det nu blevet offentliggjort at Singapore og Hong Kong nu vil genstarte deres forsøg på en fælles rejseboble. Den er planlagt til at starte den 26. maj.

Det betegnes som en milepæl under den nyværende pandemi, at det nu er muligt at rejse karantænefrit mellem de to lande for første gang i over et år – og efter at det skulle have været startet i november måned.

I november måned var det meningen at denne rejseboble skulle være startet, men grundet stigende smittetal i primært Hong Kong, så valgte man at udskyde det. Det skulle gå helt til maj måned i år før Singapore og Hong Kong har valgt at prøve at genstarte deres rejseboble.

Reglerne vil blive mere restriktive i forhold til november. Alle rejsende skal have været i Singapore eller Hong Kong de seneste 14 dage før afrejsedatoen (eksklusiv eventuelt karantæneperiode). Dertil skal alle benytte LeaveHomeSafe appen inden deres afrejse mod Hong Kong.

Den nye rejseboble kan igen blive suspenderet. Dette sker hvis det gennemsnitlige antal smittede målt over en 7-dages periode bliver for høj. Sker dette vil rejseboblen være suspenderet indtil tallene igen er stabiliseret.

Du skal også inden du rejser kunne fremvise en negativ COVID-19 test.

Australien og New Zealand

Der har siden sidste uge også været muligt at rejse karantænefrit mellem Australien og New Zealand.

Til australske ABC siger Alan Joyce:

Det er første gang i over 400 dage, at du kan rejse karantænefrit. Vi har startet ekstra 16 flyvninger om dagen til New Zealand, og alle de fly er allerede fuldt bookede.

Alan Joyce, CEO Qantas

Qantas forventer at øge antallet af ugentlige flyvninger mellem de to lande til 200 om ugen. Det samme gælder for Air New Zealand, der har firedoblet deres flyvninger.

De åbne grænser vil hjælpe økonomien i både Australien og New Zealand og med at genforene tusinder familier og venner.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *