Kvinder veksler til kontanter til ferien, mænd foretrækker kreditkort

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flest foretrækker dog både kontanter og kort som rejsevaluta – hvad foretrækker du?

Herhjemme er vi glade for kontanter, og efterhånden har de færreste af os nogensinde kontanter på lommen. Men når vi rejser udenlands, får piben en lidt anden lyd. Hver tredje dansker (32 pct.) veksler nemlig feriekontanter hjemmefra, mens knap hver sjette (13 pct.) hæver på destinationen. Særligt kvinder og nordjyder er glade for at veksle hjemmefra, mens kreditkortet hitter hos mænd og københavnere. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.022 danskere fra hele landet.

Når vi pludseligt står i situationer herhjemme, hvor vi kun kan betale kontant, kommer mange af os til kort. Pungen er ganske enkelt tom for kontanter. Til gengæld er den fyldt med kreditkort og kaffekort, og MobilePay er lige ved hånden.

Mange steder i udlandet er kontanter dog stadig konge. Knap hver tredje (32 pct.) ender da også med at lægge vejen omkring banken eller vekselkontoret før ferien.

Særligt kvinder synes at være glade for kontanter. Således fortæller mere end hver tredje kvinde (36 pct.), at hun veksler til kontanter hjemmefra. Blandt mændene er kreditkortet derimod særligt populært, og fire ud af ti (43 pct.) tilkendegiver, at de svinger kreditkortet – også på ferien.

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere.

Kort til større køb, kontant til mindre

Mange danskere vælger dog den gyldne middelvej og sørger derfor både for at have kreditkort og kontanter på lommen på rejsen. Knap hver anden (47 pct.) medbringer derfor kontanter til køb af småting og kreditkort til, hvis de skal købe større ting.

Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo fortæller at:

Det er fornuftigt at køre både-og-løsningen, når det handler om ferievaluta. Vi rådgiver altid vores rejsende omkring, hvor langt pengene rækker på det enkelte rejsemål, så man er forberedt på, hvor meget man får for sine penge, og hvor meget man dermed evt. bør veksle. Nærmest uanset destination vil man nemlig opleve, at man ikke kan betale med kort på mindre steder, ved køb for småbeløb eller i taxaer. Derfor er det altid godt at have valuta med på lommen, så man kan købe en vand eller is, når man trænger.

Cash is king blandt nordjyder og kreditkort fortrækkes af folk fra hovedstaden

Selvom danskerne generelt set oftest er til en ferie-løsning, der indebærer både kontanter og kort, så er nordjyderne primært til at betale kontant, når de rejser hjemmefra. Således fortæller knap fire ud af ti (38 pct.), at de veksler til kontanter til at bruge på rejsen hjemmefra, mens lidt færre (35 pct.) har både kort og kontanter med.

I hovedstaden er man derimod gladest for kreditkort. Knap hver anden (46 pct.) kører nemlig ferieindkøbene ”på beløbet”.

InsideFlyer anbefaler altid brug af kreditkort ved køb af ting som rejser, hotel og billeje. Det gøres af de simple årsager at du er bedre beskyttet på forsikringer og kan få dine penge retur om du ikke får den vare du har købt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *