LATAM søger om konkursbeskyttelse – ligesom Avianca gjorde det for to uger siden

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

LATAM Airlines Group, som er det største flyselskab i Latinamerika, har nu ansøgt om konkursbeskyttelse i USA – det såkaldte “Chapter 11”. Sammen med Avianca er infrastrukturen i Latinamerika nu ganske hårdt ramt.

For 14 dage siden søgte Avianca om samme konkursbeskyttelse (chapter 11) og derfor må det klart siges at krisen for Latinamerika er ganske stor. Dog oplyses der fra LATAM at eksisterende reservationer, løn til ansatte, vouchers, passager og fragtflyvninger er ikke berørt indtil videre.

Læs mere: Avianca søger om konkursbeskyttelse

Den amerikanske “Chapter 11” er en financiel restrukturering og en proces, der skal give klarhed og guidance over de muligheder der er ved at lave aftaler med kreditorer og andre stakeholders i vores selskab. Målet er at reducere gælden, få styr på kommercielle udfordringer – ligesom alle andre har i vores industri i øjeblikket. Så det er ikke en konkurs, hvor vi lukker selskabet ned, men vi beskytter selskabet i en periode for at finde en fremtidig løsning.

Roberto Alvo, CEO i LATAM

Se i nedenstående grafik, hvordan LATAM vil gennemføre deres “Chapter 11”:

Find det direkte link til grafikken her.

Vi må nok desværre forvente at vi kommer til at se flere flyselskaber gennemføre lignende øvelser. Der er intet flyselskab, som ikke er ramt af denne situation – desværre.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *