London-New York på tre timer med Richard Branson

Richard Branson

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Virgin-grundlæggeren Sir Richard Branson ønsker at skabe en ny supersonisk guldalder i kommerciel luftfart. Det vil ske mere end 20 år efter Concorde-flyene blev parkeret permanent efter en tragisk ulykke i år 2000, ved Charles De Gaulle lufthavnen i Paris.

Britiske Sir Richard Branson har planer om at flyve passagerer over Atlanten på godt tre timer med supersoniske fly fra 2023. Allerede næste år vil en mindre prototype blive testet.

Prototypen er døbt XB-1, og skal udvikles i et samarbejde mellem Branson´s selskab Spaceship og amerikanske Boom.

– Jeg har længe været optaget af innovation indenfor luftfart og udvikling af kommercielle supersoniske fly

Sir Richard Branson, serie-grundlægger til The Guardian.

Kostbar hobby

I følge avisen WSJ, vil det koste over en milliard amerikanske dollar (7 milliarder danske kroner) at udvikle prototypen af flyet. Det kan derfor blive noget af en udfordring at gøre projektet lønsomt. Tanken er at flyene skal kunne transportere cirka 50 passagerer per flyvning.

Således forestiller designerne sig, det skal se ud ombord. Illustration: BOOM
Således forestiller designerne sig, det skal se ud ombord. Illustration: BOOM

Investorer og udviklere er imidlertid optimistiske, og mener det i dag er langt enklere at udvikle lønsomme supersoniske fly. Concorde-flyene blev udviklet og sat i kommerciel drift i 1976, for over 40 år siden.

En anden udfordring er, at der i de fleste lande stort set er forbud mod at flyve supersonisk, på grund af det brag som opstår når flyet bryder gennem lydmuren.

Lønsomt ?

Til trods for at billetterne kostede mellem 20.000 og 45.000 kroner (i år 2000), kæmpede både Air France og British Airways med dårlig lønsomhed. Det endegyldige punktum blev sat den 25. juli 2000, da et Concorde-fly styrtede ved Charles de Gaulle (CDG) i Paris. I alt 109 mennesker mistede livet, hvorefter alle flyene straks blev «grounded».

 

Oprindeligt udgivet af Peter Fox på InsideFlyer.noHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *