Lufthansa aktionærer stemmer for hjælpepakker

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

På den ekstraordinære generalforsamling i torsdags stemte aktionærerne i Deutsche Lufthansa AG for at acceptere hjælpepakkerne fra den tyske stat.

Hjælpepakkerne har været omdiskuteret, bl.a. fordi den tyske stat får 20% af aktierne i selskabet. Dermed får staten også en betydelig indflydelse på selskabet og dets videre udvikling.

Den tyske regering får 20% af aktiekapitalen

Pakken indeholder en kapitalindsprøjtning og lån på op til 9 milliarder euro. Den tyske regering stiller midlerne til rådighed gennem den økonomiske stabiliserings fond, som på tysk hedder Wirtschaftsstabilisierungsfonds. Deraf forkortelsen WSF, som også er brugt i flere engelsksprogede artikler. På den ekstraordinære generalforsamling godkendte aktionærerne en kapitalforhøjelse, hvorved den tyske stat kan få 20% af aktiekapitalen.

Aktionærerne stemte også for at dele af lånene kan konverteres til aktiekapital, hvis betingelserne er opfyldt Denne konverteringsret skal specielt sikre lånene, hvis Lufthansa skulle blive overtaget af et andet selskab. Men konverteringsretten skal også sikre den fremtidige rentebetaling på lånene. Hvis den tyske stat kræver at konvertere gælden til egenkapital, vil dette udgøre yderligere 5 % af selskabets aktiekapital.

Hertil kommer, at den statslige udviklingsbank KfW sammen med private banker vil supple med et lån på op til 3 milliarder euro. KfW er en forkortelse for Kreditanstalt für Wiederaufbau, hvilket nærmest kan oversættes med “kreditinstitut for genopbygning”. Udviklingsbanken blev etableret i 1948 og har løbende bidraget til finansieringen af tyske virksomheder.

Vores aktionærers beslutning sikrer Lufthansa en god basis for en succesrig fremtid. På vegne af vores 138.000 ansatte vil jeg gerne takke den tyske forbundsregering og regeringerne på vores andre hjemmemarkeder (red.: Østrig, Schweiz og Belgien) for deres vilje til at stabilisere koncernen. I Lufthansa er vi opmærksomme på vores ansvar for at betale de 9 milliarder euro tilbage til skatteyderne så hurtigt som muligt.

Carsten Spohr, bestyrelsesformand, Deutsche Lufthansa AG

98% af de tilstedeværende aktionærer stemte for redningspakken

Cirka 30.000 aktionærer deltog i den ekstraordinære generalforsamling. I alt var 39,0 procent af aktiekapitalen repræsenteret. Af disse stemte 98 procent af den tilstedeværende kapital for at acceptere de foreslåede hjælpepakker og specielt de betingelser, som følger med hjælpepakkerne. Det betyder, at langt mere end det nødvendige to tredjedels flertal stemte for beslutningen.

Som et resultat af den ekstraordinære generalforsamling er selskabets likviditet sikret. Virksomhederne i Lufthansa koncernen arbejder intenst med at få aktiviteter i gang igen. Flyselskabernes flyplaner udvides derfor i de kommende uger. Flyplanen for de næste par uger offentliggøres i begyndelsen af næste uge. Planen er igen at betjene 90 procent af alle oprindeligt planlagte kortdistansedestinationer og 70 procent af alle langdistansedestinationer inden september. Vi har tidligere skrevet om disse planer her og her

Europa-Kommissionen havde allerede inden den ekstraordinære generalforsamling godkendt hjælpepakkerne. I den nærmeste fremtid vil man forhåbentligt få hjælpepakkerne på plads for Lufthansa koncernes øvrige hjemmemarkeder.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig bragt på vores amerikanske søsterside.

Forsidefoto: © LufthansaHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *