Lufthansa biometri: Rejs på dit glatte ansigt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lufthansa vil begynde at bruge ansigtsgenkendelse ved sikkerhedskontrol og boarding på udvalgte flyvninger i Frankfurt og München. Dermed kommer man et skridt nærmere den papirløse rejse.

Star Alliance, der er verdens største luftfartsalliance, har udviklet ​​en biometrisk plaform til identifikation af rejsende. Platformen har fået navnet “Star Alliance Biometrics”. Denne skal fungerer på tværs af de forskellige systemet flyselskaberne anvender. Den nye platform kan forbedre kundernes rejseoplevelse betydeligt og er knyttet til selskabernes loyalitetsprogrammer.

Lufthansa & SWISS introducere nyheden

Lufthansa koncernen og SWISS vil begynde at bruge Star Alliance Biometrics til udvalgte flyvninger i november. Til dette formål bliver oprettet speciel infrastruktur på knudepunkterne i Frankfurt og München.

Medlemmer af loyalitetsprogrammet “Miles & More”, der gerne vil anvende den nye service, kan komme igennem lufthavnens sikkerhedskontrol og boarde flyet alene med den biometiske ansigtsgenkendelse. Dette er et vigtigt bidrag til at reducere smitterisikoen i tider med COVID-19. Passagerer kan beholde mundbindet på, selv under den biometriske identifikation.

Star Alliance Biometrics

Sådan virker Star Alliance Biometrics

Medlemmer af Miles & More kan nu tilmelde sig Star Alliance Biometrics. Alt de skal gøre er at følge et link i Lufthansa-appen. Ved tilmelding bliver deltagerne bedt om at tage et billede af sig selv, bekræfte deres identitet med deres id. Herefter skal man vælge de flyselskaber og lufthavne, hvor man gerne vil bruge tjenesten. Passagerer skal kun registrere sig én gang. Herefter kan man bruge de biometriske data ved de biometriske berøringspunkter i deltagende lufthavne, når man rejser med et Star Alliance-flyselskab, der tilbyder Star Alliance Biometrics.

Personlige data – såsom fotos og andre identifikationsfunktioner – er krypteret og gemt sikkert på platformen. Systemet er udviklet i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslove og baseret på den nyeste ansigtsgenkendelsesteknologi. Opbevaring af personoplysninger er begrænset til et nødvendigt minimum. F.eks. gemmer systemet ikke navnet på den rejsende.

Der er stadig langt til den papirløse rejser

Det nye system giver ikke en papirløs rejse. Hverken på kort eller langt sigt. På kort sigt, er den biometriske løsning kun indført på udvalgte flyafgange i Frankfurt og München. Så hvis du skal videre på en af disse afgange efter en mellemlanding, så skal du stadig bruge boarding pass i den oprindelige afrejselufthavn (eksempelvis København og Billund). Systemet er heller ikke indført i paskontrollen. Skulle du i øvrigt blive bedt om at identificere dig, skal du også kunne gøre det. Vil du handle i en af lufthavnens taxfree butikker, skal du nok også være klar til at vise dit boarding pass.

På langt sigt kan et sådant system kun indføres, hvis de forskellige flyselskaber og alliancer bliver enige om en fælles standard, som kan bruges af alle passagerer i lufthavnen.

Foto: (c) Lufthansa

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig bragt på vores tyske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *