Lufthansa får aftale med fagforeningen UFO

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Nu er det slut med kabinepersonalets korte strejker hos Lufthansa. I hvert fald i denne omgang. I november og december måtte Lufthansa aflyse flere hundrede fly, da kabinepersonalet nedlagde arbejdet tre gange.

Lufthansa og den uafhængig fagforening for kabineansatte UFO (Unabhängige Flugbegleiter Organisation) er blevet enige om, hvordan de skal løse deres uenighed. Efter adskillige intensive runder med forhandlinger er parterne nu enige om, hvordan de skal komme videre for at løse konflikten.

Alle uoverensstemmelser der udspringer af overenskomsten samt de andre punkter, parterne er uenige om, skal løses ved mægling, voldgift eller forlig.

Ved mægling diskuteres spørgsmål om samarbejde mellem Lufthansa og UFO. Der vil være fokus på at finde ud af, hvordan den fremtidige konfliktløsning skal foregå. På denne måde vil man genetablere et fælles tillidsfuldt grundlag for det fremtidige samarbejde.

Sideløbende med mæglingen vil en voldgift løse en lang række uafklarede spørgsmål til overenskomsten og fortolkningen af denne. Endelig vil en dommer i arbejdsretten få til opgave at finde forlig på juridiske spørgsmål fra begge parter.

Betaling og andet

Som følge af denne aftale bliver de kabineansattes vigtigste spørgsmål straks løst. For eksempel bliver varigheden af personalets overnatning i Japan og Sydkorea forlænget, og medarbejderne vil modtager en kompensation med den næste lønudbetaling i størrelsesordenen 1500 euro. Til gengæld har UFO forpligtet sig til at afstå fra at strejke indtil parterne har fået det endelige resultat på voldgiften.

Vi er glade for, at vi nu har aftalt en ramme for at inddrage en tredje part. Nu kan vi afklare hvordan vi i fremtiden skal agere, så konflikter ikke længere eskalerer. Derudover modtager vores medlemmer straks et aftalt tillæg, og vi kan nu fokusere på at finde løsninger på bekymringerne hos de kabineansatte i Lufthansa-gruppen

Daniel Flohr, næstformand og chefforhandler for UFO

Lufthansas direktion er også meget glade for aftalen.

Når vi nu går i gang med den store voldgift, vil vi straks begynde med at diskutere tillæggene i overenskomsten. Dette spørgsmål er af største vigtighed for vores 22.000 kabineansatte i Lufthansa. Samtidig inkluderer vores aftale muligheden for at løse alle andre eksisterende konflikter. Vi er alle enige om at se fremad og det er vigtigt for os at rydde op i fortidens konflikter. Vi har endnu ikke nået vores mål, men vi ønsker, at denne proces, der nu er begyndt bliver succesrig.

Michael Niggemann, Direktør for Human Resources og Juridiske anliggender.

Artiklen over oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig bragt på vores tyske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *