Lufthansa Group forlænger perioden der flyves med reduceret fartplan

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

For knap to uge siden meddelte Lufthansa Group, at man kraftigt ville reducerer antallet af flyvninger frem til 3. maj i år. Nu forlænger fire af selskaberne i gruppen, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines og Air Dolomiti, reduceringerne frem til medio maj.

Lige nu gennemføres under fem procent af de oprindeligt planlagte afgange og Lufthansa Group skriver i en opdatering til agenter, at yderligere justeringer, positive som negative, afhænger af både rejse restriktioner og kunde efterspørgsel.

Fotokredit. Lufthansa Group.

Reduceringer frem til 17. maj

Der er forskel på hvor omfattende de forskellige flyselskaber går til værks og på trods af rejse restriktioner og deraf lav efterspørgsel, så opretholdes der fortsat en række flyvninger.

  • Lufthansa og SWISS fastholder kraftige reduceringer af deres fartplaner frem til 17. maj 2020.
    Disse to selskaber flyver 18 ugentlige langrute afgange, bl.a. til New York, Chicago og Bangkok og fra Frankfurt er der dagligt op til 36 afgange til og fra de vigtigste byer i Tyskland og resten af Europa.
  • Austrian Airlines og Air Dolomiti forlænger deres midlertidige flyve stop til 17. maj 2020.
  • Brussels Airlines meddelte allerede i forrige uge, at de tidligst genoptager flyvninger 15. maj 2020.

Også reducering af fly flåden

Ovenstående forlængelser kommer i kølvandet på nyheder om, at Lufthansa har valgt at holde både selskabets Airbus 380 og Airbus 340 fly på jorden på ubestemt tid.

Lufthansa A340-600. Fotokredit: Lufthansa Group.

Lufthansa råder over 14 Airbus 380´ere som alle står på jorden. Derudover står tre af selskabets Airbus 340-600 fly allerede parkeret i spanske Tereul, en lufthavn med speciale i langtids opbevaring af fly, og i løbet af de næste måneder forventes det, at selskabets resterende 14 Airbus 340 fly parkeres samme sted. Potentielt i op til halvandet år!

Lufthansa Airbus 380. Fotokredit: Lufthansa Group.

Allerede 7. april offentliggjorde Lufthansa Group blandt andet, at seks Airbus 380, syv Airbus 340-400 samt fem Boeing 747-400, ikke kommer i luften igen i Lufthansa-farver. Fælles for alle tre flytyper er, at de har fire motorer og dermed ikke er særligt brændstof økonomiske.

Kilde og fotokredit: Lufthansa Group.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *