Lufthansa nedskalerer kraftigt: Sælger fly og lukker Germanwings

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lufthansa forventer ikke at flytrafik kommer op på et niveau, hvor det var før Corona-krisen. Derfor laver de kraftige nedskæringer.

Lufthansa Group har til eftermiddag udsendt en pressemeddelelse, hvor de redegør for de besparelser der kommer som konsekvens af Corona-krisen. Besparelserne involverer en kraftig neddrosling af flyflåden, og lukker komplet lavprisselskabet Germanwings.

Foto: Lufthansa Group Media.

Lufthansa sælger 42 fly

Lufthansa har som en del af deres besparelser, valgt at sælge 42 fly, fordelt over tre afdelinger af Lufthansa Gruppen. Flyene er både Long Haul og Short haul.

Hovedselskabet Lufthansa sælger seks Airbus A380, syv Airbus A340-600, fem Boeing 747-400 og elleve Airbus A320-fly. Dette er altså en markant nedskæring af især langdistanceflåden, hvor A340-600 bliver helt droppet, og 747-400- samt A380-flåden bliver næsten halverede. Hvad angår A320-flåden er det en nedskæring på cirka 10%

Lufthansa Cityline sælger tre af deres A340-300, hvilket betyder at denne afdeling af Lufthansa mister hele deres langdistanceflåde, og udelukkende vil operere på de korte distancer.

Eurowings sættes samtidig til at sælge ti af deres A320-fly, hvilket betyder at de vil være reduceret til en flåde på 72 fly i A320-familien.

Foto: Eurowings

Nogle fly var på vej på pension

Nogle af flyselskabets fly, der nu skal sælges, var i forvejen planlagt til at blive pensionerede indenfor de næste par år. For eksempel var den planen, at de seks Airbus A380-fly skulle sælges til Airbus i år 2022. Dette salg fremskyndes nu.

The six A380s were already scheduled for sale to Airbus in 2022. The decision to phase out seven A340-600s and five Boeing 747-400s was taken based on the environmental as well as economic disadvantages of these aircraft types. With this decision, Lufthansa will be reducing capacity at its hubs in Frankfurt and Munich.

Pressemeddelelse fra Lufthansa
Billede: Lufthansa Group

Germanwings lukker

Lavprisselskabet Germanwings, som også eges af Lufthansa gruppen, bliver lagt sammen med Eurowings, og flyver altså ikke videre under eget navn. Dette er en ændring der allerede har været varslet af Lufthansa-gruppen, men som nu bliver effektueret hurtigere. Hvordan sammenlægningen nøjagtig skal foregå, foreligger der endnu ikke en offentlig plan for.

Billede: Lufthansa Group

Reducerer kapacitet

Lufthansa melder yderligere ud, at de nedskærer kapaciteten på deres hubs i München og Frankfurt. Vi kan derfor se frem til lavere frekvens på nogen ruter, samt også nogle totale rutelukninger.

Billederne i artiklen er stillet til rådighed af Lufthansa GroupHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *