Lufthansa, SWISS og Austrian Airlines kundeservice er nu også tilgængelig via Messenger App

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lufthansa-koncernens passagerer har ofte ens spørgsmål: Er mit fly til tiden? Hvilken gate skal jeg flyve fra? Og hvor meget må min håndbagage veje? for at kunne besvare disse spørgsmål hurtigt (og mange andre spørgsmål), har passagerene nu fået adgang til en digital assistent udover den velkendte kundeservice som findes på lufthansa.com, Lufthansa App og Customer Service App.

De nye chatots, Elisa (Lufthansa, Nelly (Swiss) og Maria (Austrian Airlines) er baseret på navnene på de første kvindelige stewardesser i hvert af de tre flyselskaber. De nye chatbots er tilgængelige for passagerene hele ugen og døgnet rundt.

Den nye digitale kundeservice app kommer altså til at supplerer den eksisterende service. Enkle spørgsmål kan således besvares hurtigt. Dette har til formål at øge kundetilfredsheden. Derudover skal servicecentrene afløses, så de kan koncentrere sig om kundernes henvendelser som Elisa, Nelly og Maria ikke kan svare på.

Hvordan virker det?

For at starte samtalen med en af de digitale hjælpere, er det eneste kunden har brug for nemlig Facebook Messenger appen. Hvis denne allerede findes på kundens smartphone, behøver man kun at indtaste lh.com/bot, swiss.com/bot eller austrian.com/bot i browseren.

Facebook Messenger kan også bruges uden en Facebook-profil ved hjælp af dit eget mobilnummer. Status på flyafgange kan forespørges samt oplysninger om forsinkede eller aflyste afgange. Hvis en afgang annulleres eller kunden misser sin connection afgang, kan passageren bruge chatbots til at lave en ny booking. Enten vises passageren en ombooking, der allerede er foretaget automatisk eller også kan passageren vælge et nyt fly til sin destination fra de tilbudte alternativer.

 

De nye chatbots fra Lufthansa-koncernens, er de første chatbots i verden der gør det muligt at klare ombooking. De kan bruges af alle kunder der flyver med hhv. Lufthansa, Swiss og Austrian Airlines.

Skulle det ske, at de digitale assistenter ikke kan svare på spørgsmålet, sørger de automatisk for, at man vidersendes direkte til en medarbejder i servicecenteret. Dialogens sprog er tilgængeligt på engelsk.

Planen er, at de nye chatbots i fremtiden også skal give specifikke svar på bagageudgifter, hvor ens bagage befinder sig samt push notifikationer i tilfælde af forsinkelse, aflysninger eller gateændringer.

De nye bots udvikles konstant og planen er også, at det skal gøres tilgængeligt på andre kanaler som f.eks. flyselskabets apps og andre messenger tjenester som f.eks. WhatsApp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *