San Francisco International åbner det første af deres to nye observationsdæk

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Vi kan hurtigt blive enige om, at det at være flyspotter ikke altid er lige let – og slet ikke i USA.

Siden 11 september 2001 har det været svært – for det at være flyspotter har været fyldt med mistanke (i bedste fald) og falske anholdelser (i værste fald). Men her må man takke de sociale medier – for på grund af den store interesse og efterspørgsel for fly (og spotting generelt) har man nu anerkendt den ellers lidt misforståede interesse i USA.

Lufthavnen San Francisco International (SFO) har været på forkant med flyspotting i og omkring lufthavnen. Lufthavnen er ellers i forvejen gode til at tilbyde regelmæssige planlagte arrangementer enten på populære flyspotterområder eller på områder i lufthavnen, som normalt er lukket for offentligheden.

I februar 2017 åbnede SFO sågar det gamle kontroltårn, hvor man som flyspotter havde mulighed for at booke et besøge tårnet og tage billeder – før tårnet altså blev revet ned.

Men nu er der igen gode muligheder for spotting i San Francisco.

To nye observationsdæk

San Francisco International åbnede den første af de to nye observationsdæk i begyndelsen af februar 2019. Det første observationsdæk som fylder 2997 kvadratmeter, er placeret på terminal G. Observationsdækket er en stor udendørs terrasse som er bygget som en del af ombygningen af terminal G til en værdi 55$ millioner.
Med placering i slutningen af terminal G ovenpå gate G99 og G101, giver den nye terrasse panoramaudsigt udover de to gates der til dagligt håndtere fly som A380 og B747-800. I begge ender er der også udsigt til rampen i terminal 3.

This slideshow requires JavaScript.

Møbleret med træstole, borde og chaiselonger og omgivet af glaspaneler, giver det mulighed for fotografering af flyene. Et besøg i den sene morgen giver b.la. mulighed for at se flere af de store United fly.

Observationsdækket ligger efter sikkerhedskontrollen og er derfor kun tilgængelig for dem med et boardingkort. Terminal G er også tilgængeligt via. Terminal 3, så hvis du flyver på en indenrigsflyvning fra SFO er der også mulighed for at besøge det nye observationsdæk – så husk af afsæt ekstra tid på din næste flyvning. Der er åbent hver dag fra kl. 07:00 til 23:30 – mad og drikkevarer er ok, men rygning er ikke tilladt.

Billede: San Francisco International Airport

Men flyspottere uden boardingkort skal ikke gå forgæves – de må dog lige vente et par måneder endnu. I oktober 2019 er det nemlig planlagt at observationsdæk nummer 2 skal åbnes. Dette vil blive placeret i terminal 2 – tæt på det tidligere kontroltårn.

Jeg synes det er utrolig positivt at SFO giver mulighed for flyspottere at få denne mulighed. Det ville være fedt, hvis andre lufthavnen rundt omkring i verden fulgte efter lufthavnen i SFO og åbnede op for muligheden om flyspotting.

 

Kilde: Airwaysmag.com

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *