Medie: Lufthansa byder på Norwegian

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flere rygter om et kommende opkøb af Norwegian er kommet frem. Nu er det Lufthansa som er fremme. Det kan betyde at Lufthansa dropper alle tanker om at købe SAS for at få større markedsandele i Skandinavien.

Det er den tyske avis Süddeutsche Zeitung, som har viden om at Lufthansa byder på Norwegian.

Lufthansas topchef Carsten Spohr siger ifølge nyhedsbureauet Reuters at:

I Europa taler alle med alle. Der er en ny bølge af konsolidering på vej. Det betyder, at vi også er i kontakt med Norwegian.

Dette er endnu et rygte i rækken af mange om et eventuelt kommende opkøb af Norwegian. Det hele startede med at moderselskabet bag blandt andet British Airways, IAG, købte 4,61% af aktierne i Norwegian og dermed klart meldte ud at de gerne ville købe Norwegian.Det har indtil videre resulteret i mindst to forskellige bud, som dog begge er afvist af Norwegians bestyrelse med CEO Bjørn Kjos i spidsen.

Spændende at se hvad sommeren byder på – for en ting er klart – Norwegian har behov for at få styrket deres kapital for at kunne vækste forsat, og at blive opkøbt ville være en klar og logisk vej at gå. At der mangler kapitalt kunne vi se på den nyligt overståede emmission. Der har også været rygter om at endnu en emmission kunne være på vej efter sommeren.

For Lufthansa, som i forvejen har lavprisselskabet EuroWings, som rent forretningsmæssigt minder meget om den forretning Norwegians har, kan en sammenlægning styrke dette markant.

Kommentarer

 1. Frank siger

  Sikke da en gang vrøvl. Mig bekendt er det flere år siden LH droppede alle planer om at købe SAS. De var meget tæt på for nogle år side, men siden har SAS fået styr på forretningen, og er dermed steget så meget i pris at de ikke længere er atraktive for LH og deres turnaround team.

  • Henrik Olsen Henrik Olsen siger

   Hej Frank,
   Jeg tror bestemt forsat Lufthansa gerne vil have fat i SAS, men de vil ikke have de kampe der er med fx. de mange fagforeninger. Der vil det være noget lettere og mere simpelt med Norwegian. Lufthansa mangler klart noget i Skandinavien for at få det dækket godt ind.
   Hilsen
   Henrik Olsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *