Medie: Tysklands regering er enige om en redningspakke for flyselskabet Lufthansa

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ifølge flere medier, er den tyske regering nu blevet enige om de endelige detaljer. Derfor ser det ud til, at det tyske flyselskab Lufthansa får hjælp af en redningspakke.

Med den nye redningspakke vil Lufthansa benytte sig af Tysklands økonomiske stabiliseringsfond. Dette vil de gøre for, at få hjælp og støtte på grund af det langvarige rejsefald under coronakrisen.

Hvad betyder den nye aftale?

I en rapport bragt af avisen Handelsblatt stod der, at kilder hos regeringen havde udtalt, at man i regeringen havde accepteret en tretrinsmodel.

Denne model involverer i alt 9 milliarder euro – svarende til 9,88 milliarder dollars. Derudover inkluderer den et lån på 3 milliarder euro fra den statsejede KfW Bank.

Udover dette, vil regeringen også få en direkte andel på 20% i flyselskabet samt en konvertibel obligation til en værdi af 5% plus en aktie. Regeringen vil også få to pladser i Lufthansas bestyrelse.

Ifølge Handelsblatt venter man nu på, at aftalen godkendes af koalitionsregeringen. Bliver aftalen godkendt, har man valgt at give Lufthansa to dage til at accepterer.

Hvis den nye aftale træder i kræft betyder det altså, at staten får op til 25% af aktierne hos flyselskabet og dermed kan de få en stor indflydelse i et fremtidigt Lufthansa.

Kilde: Reuters

Billede af b1-foto fra PixabayHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *