Norske lufthavne tager føringen med berøringsfri rejse ved hjælp af Amadeus teknologi

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Passagerer i flere af Norges lufthavne har her i sommersæsonen kunne få en berøringsfri oplevelse. Berøringsfri ind check og bagage-applikation fra Amadeus gør det både mere sikkert og lettere at flyve fra Avinors lufthavne.

Avinor, firmaet der driver Norges 44 statslige lufthavne, lancerede berøringsfrie rejser for at håndterer effekterne af COVID-19 og hjælpe med til at få de rejsendes tiltro til luftfart tilbage. Passagerer der rejser fra Norges lufthavne kan checke ind, aflevere bagage, gå gennem sikkerhedskontrollen og gå ombord på flyet uden menneskelig kontakt eller nødvendigheden for at røre fysiske maskiner, takket være nye distance processer og teknologi fra Amadeus og ICM, et Amadeus-firma.

Efter implementering af den nye metode, checker en passager ind til flyvningen før ankomst til lufthavnen, de får de en stregkode til ombordstigningen sendt til deres mobiltelefon som så også vil fungere som en kupon for at kunne udskrive et bagagemærke via en selvbetjeningsmaskine. Derefter aflevere passageren sin bagage uden at skulle have menneskelig kontakt. Avinors interne team har omprogrammeret selvbetjeningssystemet for bagage aflevering med en ny smart konfiguration af de nuværende stregkodelæsere og passagerdialog for at gøre hele processen berøringsfri.

Den nye berøringsfrie oplevelse kommer initialt til at findes tilgængelig på Norges fire hovedlufthavne; Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim der tilsammen repræsentere mere end 66% af alle afgange.

Totalt vil 17 lufthavne blive opgraderet for at kunne levere den berøringsfrie oplevelse. Tjenesten kommer initialt at være tilgængelig for passagerer der flyver med de nationale luftfartsselskaber; SAS, Norwegian Air og Widerøe.

Spørgsmålet er mere om dette vil brede sig ud og hvornår Danmark er klar til at gøre hele processen berøringsfri. Rejser du uden bagage og med bestemt flyselskaber, så kan du i dag få en berøringsfri rejse fra du ankommer til lufthavnen og til du skal boarde dit fly. Det kan du foreksempel med en mobile app fra SAS eller Norwegian. Det er når der kommer bagage ind i billedet at det ændre sig.

Her kan du med fordel benytte dig af den service som firmaet VALiZO tilbyder. De henter din bagage hjemme ved dig selv og giver dig også dine boarding kort. På den måde kan du gå igennem lufthavnen uden at skulle stå nævneværdigt i kø eller have megen kontakt.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *