Norwegian annullerer ordre på 97 Boeing fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Flyselskabet Norwegian oplyser her sent mandag aften at de har givet Boeing besked om at de annullerer aftalen om køb af 97 fly og søger om kompensation for Boeing 737 MAX flyene og Boeing 787 Dreamliner flyene med motorproblemer.

I en børsmeddelse til den norske børs informerer Norwegian her mandag aften at aftaler om køb af 5 Boeing 787 Dreamliner og 92 Boeing 737 MAX annulleres. Dertil annulleres også en serviceaftale.

Som kommentar til den store annullering skriver Norwegian følgende:

Selskabets Boeing 737 MAX fly har stået stille siden 12. marts 2019. Dette har forstyrret Norwegians drift og medført betydelige tab.

Norwegian er ikke ene om at søge kompensation ved Boeing. Flere andre flyselskaber har allerede lavet aftaler med Boeing om dette. Boeing har også afsat et stort beløb i deres regnskab til netop kompensation for de langvarige problemer med at få Boeing 737 MAX modellen i luften igen. Det er først i denne uge – over et år senere – at flyet er påbegyndt den første testflyvning. En testflyvning som kun er den spæde start for en række testflyvninger og andre test for at få flyet godkendt til at flyve kommercielt igen. Så der går nemt til slutningen af 2020 før at alle verdens flymyndigheder har godkendt flyet.

Læs hele børsmeddelsen her.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *