Norwegian dropper at flyve med Boeing 737 MAX

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I sidste uge fik flymægleren Orix Aviation til opgave at sælge 12 ud af Norwegians 18 Boeing 737 MAX. Derfor så det ud til at de ville beholde 6 fly af denne flytype, men det har finansdirektøren Geir Karlsen afkræftet. Norwegian skal ikke beholde nogen Boeing 737 MAX alligevel.

I et interview til det norske nyhedsmedie E24 siger Norwegians finansdirektør Geir Karlsen “Ja” til spørgsmålet om Norwegian vil droppe at bruge Boeing 737 MAX i den kommende flåde.

Dermed er den nye flåde for Norwegian bliver klarlagt. Det bliver udelukkende en flåde baseret på Boeing 737 NG.

De 18 Boeing 737 MAX fly, som allerede er leveret, blev købt i forbindelse med en kæmpe flyordre fra marts 2019 på 100 Boeing fly. Denne ordre blev allerede i juli 2020 varslet at den ville blive annulleret af Norwegian.

Norwegian nåede ikke at flyve meget med de 18 fly, da de blev ramt af det globale flyforbud på flytypen grundet de to styrt i oktober 2018 og marts 2019 og først for nyligt har fået grønt lys til at flyve igen i Europa.

Norwegian og Boeing er endnu ikke kommet til overensstemmelse over de kommercielle forpligtigelser for annulleringen af denne store ordrer på de 100 fly.

Norwegian arbejder hårdt på at få fjernet så mange gældsforpligtigelser som muligt og de fik også en kommerciel afklaring på deres store Airbus ordre på 100 A320neo fly. Der blev løsningen af Airbus beholder alle indbetalte forskud på denne ordre.

Norwegians kommende flåde

I det kvartalsregnskab, som Norwegian offentliggjorte i sidste uge, bekræftede Norwegian at de efter rekonstruktionsprocessen ville have 53 Boeing 737 fly i flåden.

De løbende beskeder fra Norwegian får det til at se ud som om at det lykkes at komme af med de mange forpligtigelser på flyordre og leasingaftaler. Det drejer sig om i alt 83 fly ifølge kvartalsregnskabet. Dette betyder at deres samlede gældsforpligtigelser kommer ned på et niveau der giver mulighed for at drive en flyselskab, som kan tjene penge.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *