Norwegian fjerner godt en time af flyvetiden til Bangkok ved ny aftale

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian har i længere tid arbejdet på at få tilladelse til at flyve flere ruter igennem de russiske luftrum. Dette lykkes i denne uge og det fjerner godt en time af den samlede flyvetid mellem København og Bangkok.

Norwegian har på ruten mellem Oslo og Bangkok i længere tid fløjet igennem en sydlig rute over Rusland. Dette har ruterne fra København og Stockholm ikke haft mulighed for og dette har betyder længere rejsetid og større udgifter til brændstof, samt en reduktion i CO2 udslippet.

At de to ruter fra København og Stockholm til Bangkok nu får lov til at flyve samme sydlige rute over Rusland, gør at der spares 50 minutter på denne rute alene.

Men for at det skal være helt optimalt, så skal Norwegian have adgang til den såkaldte Siberien korridor. Dette giver mulighed for nye ruter til Asien, som f.eks. Kina, Sydkorea og Japan. Vi tænker også ruter til fra Norden og til Singapore kunne blive ret aktuelt. Her kunne en rute fra Oslo og til Singapore hurtigt blive aktuelt.

Lasse Sandaker-Nielsen, som er VP Corporate communications i Norwegian udtaler til InsideFlyer at:

Norwegian har længe fløjet den sydlige rute over Rusland på vores rute mellem slo og Bangkok. Men at vi har fået lov til at bruge samme rute på ruterne fra København og Stockholm og til Bangkok er nyt. Det er vi helt klart glade for, da det betyder kortere rejsetid for vores passagerer, samt mindre brændstofforbrug og lavere CO2 udslip.

I øjeblikket er tilgangen til at benytte Siberien korridoren forsat ikke muligt. Dette er den hurtigste vej til blandt andet Kina, Sydkorea og Japan. Det betyder også at en ruten mellem Tromsø og Tokyo endnu ikke er praktisk muligt grundet den samlede flyvetid, når der skal flyve udenom.

Den rute som hidtil har været brugt fra København og Stckholm har været at flyve igennem Ukraine og Sortehavet.

Indtil videre kan vi glæde os over at det nu er muligt at sparer næsten en time på en flyvning til og fra Bangkok.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *