Norwegian med god passagervækst i første kvartal

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian fremlægger et nettoresultat på -46,2 millioner norske kroner (NOK) i årets første kvartal. Global ekspansion, god passagervækst og høje brændstofomkostninger præger kvartalet. Selskabet gennemførte også en vellykket rettet aktieemission i første kvartal.

Nettoresultatet var på NOK -46,2 millioner mod NOK -1.491,5 millioner i samme kvartal i 2017. Nettoresultatet påvirkes positivt af en finansiel gevinst fra reklassificeringen af investeringen i Norwegian Finans Holding på NOK 1.940 millioner.

I første kvartal valgte 7,5 millioner passagerer at flyve med Norwegian, hvilket er en stigning på 12 procent. Kapacitetsvæksten var på 36 procent, og belægningsgraden var på 84,5 procent.

De senere års vækst i Norwegian har ført til etablering af flere internationale baser og lancering af mange nye ruter. Væksten er størst i USA.

Koncernchef Bjørn Kjos udtaler:

I dette kvartal mærker vi særligt effekterne af højere brændstofomkostninger. Vi har fordoblet antallet af nye Dreamlinere sammenlignet med samme periode sidste år. Flyene fyldes godt op, og stadig flere kunder, både i nye og mere etablerede markeder, vælger at flyve med Norwegian. Vores langdistanceoperation er veletableret, hvilket beviser, at de rejsende ønsker at flyve interkontinentalt til lave priser.

I takt med at selskabet vokser globalt, styrkes også storskalafordelene. Det giver lavere enhedsomkostninger. I løbet af første kvartal faldt enhedsomkostningerne med fem procent, inklusiv afskrivning og eksklusiv brændstofforbrug.

Norwegian gennemførte en vellykket rettet emission
En rettet emission på NOK 450 millioner blev gennemført i dette kvartal.

Kjos fortsætter:

Norwegian har været igennem en lang periode med stærk vækst, som vil toppe i andet kvartal i år. Kapitaltilførslen vil styrke konkurrenceevnen og beskytte eksisterende og fremtidige investeringer i et marked præget af høje oliepriser og svingende valutakurser.

I løbet af kvartalet har selskabet sat seks fabriksnye Boeing 787-9 Dreamlinere og to fabriksnye Boeing 737-800-fly i drift. Selskabet har også lanceret nye ruter fra Paris til Denver og Oakland/San Fransisco, fra London til Chicago og Austin, samt fra Rom til Oakland/San Fransisco. Selskabet har også indgået en samarbejdsaftale med det norske flyselskab Widerøe, som giver rejsende på norske indenrigsruter mulighed for at flyve gnidningsfrit med Norwegian og Widerøe.

Om dette udtler Bjørn Kjos:

Samarbejdet med Widerøe er blevet godt modtaget i markedet, og antallet af bookinger stiger fortsat.

Selskabet er i gang med at afhænde op mod 140 fly, inklusiv fremtidige bestillinger, gennem udfasning af ældre fly, samt muligt salg eller overførelse til eget leasing-selskab. Norwegian vil også vurdere de strategiske muligheder for loyalitetsprogrammet Norwegian Reward.

Flere henvendelser efter IAG’s køb af aktier i Norwegian
Norwegian har fået flere henvendelser efter, at IAG Group meddelte, at de havde købt en aktiepost på 4,6 procent i selskabet. Norwegians bestyrelse har etableret en styregruppe og engageret finansielle og juridiske rådgivere for at håndtere relevante henvendelser og varetage alle aktionærers interesser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *