Norwegian med god passagervækst i marts

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegians trafiktal for marts viser, at godt 2,8 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet i den måned.

Det er en stigning på 15 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Tallene i denne måned påvirkes positivt af påsketrafikken.

I alt valgte 2.816.164 passagerer at flyve med Norwegian i marts, 362.613 flere end samme måned i 2017. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 48 procent og kapacitetsvæksten (ASK) steg med 44 procent. Belægningsgraden var på 86,7 procent, en stigning på 2,6 procentpoint.

I år kom «påskeeffekten» i marts måned, hvilket betyder, at tallene viser en procentvis højere vækst sammenlignet med sidste år, da påsken faldt i april. Apriltallene vil dermed vise en modsat effekt.

Koncernchef i Norwegian Bjørn Kjos udtaler:

Selv om påsken påvirker tallene særligt i denne måned, har vi en klar passagervækst. Den internationale vækst fortsætter, samtidig med at stadig flere flyver med os også i Skandinavien. Lave priser og et stort og varieret rutenet tiltrækker flere passagerer, hvad enten de rejser med arbejdet eller i fritiden

Norwegian gennemførte 98,4 procent af de planlagte flyvninger i marts. Punktligheden var på 72,3 procent.

Norwegians flådefornyelse fortsætter i 2018. I denne marts fik selskabet leveret tre fabriksnye Boeing 787-9 Dreamlinere. I alt får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800 i år. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *