Norwegian lukker nu 6 baser rundt om i verden som led i spareprogrammet #Focus2019

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian skal spare penge, mange penge. I deres besparelselse program, som de har givet navnet #Focus2019, skal der spares 2 milliarder norske kroner. Som led i dette program bliver 6 baser nu lukket.

#Focus2019 blev lanceret som spareprogram i december 2018. En af de ting som var centrale i dette program var at ruter ville enten forsvinder eller blive ændret. Det nye er at dette så også betød lukningen af 6 baser. Ikke unaturligt at de forsøger at optimere på antallet af baser, som er en af de dyre komponenter, når piloter og besætninger udstationeres.

De 6 baser er:

  • Palma de Mallorca
  • Las Palmas (Gran Canaria)
  • Tenerife
  • Rom-Fiumicino
  • Stewart (USA)
  • Providence (USA)

Udover de 6 baser, så vil der også ske ændringer andre steder. I Amsterdam, Bangkok og Fort Lauderdale vil der ikke længere være stationere piloter til Boeing 787 Dreamlinerne. Besætningen vil forsat have base på de 3 destinationer.

Udmeldingen fra Norwegian i en pressemeddelse, som blev sendt ud sidst på dagens onsdag, lyder at der ikke skal skæres i ruter der allerede er i salg. Dette er naturligvis positivt, men eftersom udmeldingen i november måned netop have optimering af ruter som tema, så får vi svært ved at ske at der ikke sker noget på dette område.

Så salg af fly, lukning af baser, rutetilpasninger er den nye dagligdag i Norwegian. Dertil det faktum at der lige nu er en regulær priskrig på flybilletter på især ruter til USA fra de store flyselskaber. Denne priskrig vil bestemt være med til at presse Norwegian cash flow, da Norwegian lige nu på mange prissøgninger ikke har været de billigste.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *