Norwegian med 2,1 millioner passagerer i august

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian havde 2,1 millioner passagerer og en belægning på 85,2 procent i august. Regulariteten var særlig høj, og 99,6 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført. Ekstra fly og besætning blev sat ind for at sikre, at de rejsende kom frem; også under krævende forhold forårsaget af stormen ”Hans” og problemerne med flytrafikken i Storbritannien.

Norwegian havde 2.141.613 passagerer i august, hvilket er 7 procent mere end samme måned sidste år. Kapaciteten (ASK) var 3.527 millioner sædekilometer, mens faktisk passagertrafik (RPK) var 3.006 millioner sædekilometer.

Trafiktallene for denne måned er gode. Med efteråret som kommer, ser vi, at der fortsat er mange, som ønsker at flyve til vores populære destinationer samtidig med, at de forretningsrejsende vender tilbage efter sommeren. Efterårets salgskampagne er blevet taget godt i mod og bookingerne for de næste måneder fortsætter med at være positive.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

I august havde Norwegian i gennemsnit 80 fly i drift, og 99,6 procent af de opsatte flyvninger blev gennemført. Driften blev påvirket af tekniske problemer i trafikkontrollen i Storbritannien den 28. august, hvilket førte til store forsinkelser og forårsagede 40 procent af alle aflysningerne denne måned. Punktligheden, målt på andel af afgange inden for 15 minutter efter ordinær tid, var i august på 82,4 procent. 98,0 procent af alle flyvninger landede alligevel til opsat tid eller inden for én time senere, hvilket er det højeste niveau ind til videre i år.

Driften blev denne måned påvirket af uforudsete hændelser som stormen ”Hans” i Skandinavien og tekniske problemer i trafikkontrollen i Storbritannien. Jeg er glad for, at vi kunne sætte ekstra flyvninger ind fra Oslo til Bergen og Trondhjem for at hjælpe de rejsende med at nå frem og også kunne indsætte ekstra fly og besætning således, at vi kunne tilbyde nye afgange næste dag for alle de passagerer, som blev berørt af udfordringerne i Storbritannien.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Solid drift og positive bookingudsigt

Bookingudsigten for efteråret fortsætter med at være positiv for Norwegian. Kapaciteten er justeret for at møde sæsonvariationer i efterspørgslen i vinterhalvåret. Norwegian sætter billetter til salg for sommerprogrammet 2024 i næste uge, og flere ruter til nye rejsemål vil blive annonceret i november.

Udover de gode takter omkring bookingsituationen, særligt til populære feriemål og på vores indenrigsruter, sker der meget positivt for Norwegian for tiden. Samarbejdet med Strawberry vil give flere valgmuligheder for vores passagerer. Samtidig viser aftalen med forsvarssektoren i Norge, at Norwegian har et attraktivt produkt. Vi er imidlertid bekymret for en stigning i afgiftsniveauet i norske lufthavne og den negative effekt, som dette vil have for vores kunder.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Kilde: Pressemeddelse
Foto: Norwegian Air Shuttle B737-8 MAX (SE-RTC) i Copenhagen Kastrup Airport (CPH) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *