Norwegian med rekordresultat på 2,2 milliarder norske kroner i tredje kvartal

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian fremlagde torsdag et resultat før skat, på 2,2 milliarder norske kroner (NOK) for tredje kvartal.

Kvartalet præges af bedre lønsomhed, højere enhedsindtægter, reducerede enhedsomkostninger og aftaget vækst, som er i tråd med selskabets strategi. Resultatet før skat var en forbedring på 38 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Enhedsindtægterne og indtægterne per passagerkilometer (yield) steg begge med tre procent i dette kvartal. Omsætningen i tredje kvartal steg med otte procent til NOK 14,4 milliarder, hovedsageligt drevet af vækst på de interkontinentale ruter. I alt fløj 10,5 millioner passagerer med selskabet i tredje kvartal, en reduktion på tre procent på grund af lavere kapacitet. Belægningsgraden var på 91,2 procent, en stigning på 0,7 procentpoint.

Norwegians vigtigste prioritet er at gå fra vækst til lønsomhed gennem en række tiltag, der blandt andet inkluderer optimering af rutenetværket og et omfattende omkostningsreduktionsprogram. Kapaciteten (ASK) er aftaget fra rekordhøje 48 procent i andet kvartal i 2018 til tre procent i tredje kvartal i 2019. Selskabets interne omkostningsreduktionsprogram, #Focus2019, fortsætter med fuld styrke og har ført til besparelser på NOK 827 millioner i dette kvartal. Gennem #Focus2019 forventer selskabet at nå en omkostningsreduktion på NOK 2,3 milliarder i år.

– Kvartalstallene viser, at vi leverer på strategien om at gå fra vækst til lønsomhed. Vi leverer et rekordresultat med rekordhøje indtægter og reducerede enhedsomkostninger til trods for, at vi er blevet ramt af driftsproblemer, der ligger udenfor vores kontrol. Jeg vil rose alle i Norwegian, som har bidraget til at levere betydelige omkostningsreduktioner indtil nu.

koncernchef og finansdirektør, Geir Karlsen.

Norwegians internationale tilstedeværelse fortsætter med at vokse. USA er nu det marked med højeste omsætning, efterfulgt af Norge, Spanien og Storbritannien.

Foto: Billund Lufthavn

Kommentarer

  1. Frank siger

    De analyser jeg har set af norwegian’s regskab tegner et noget mere dystert billed. De har ganske rigtigt overskud på bundlinien og et mindre overskud på driften, men det er engangs indtægter og udskudte udgifter som giver rekord overskudet. norwegian er fortsat langt fra at være et sundt selskab og har derfor fortsat brug for at sælge fly og lukke baser. Ellers vil de ikke have penge til at tilbage nogle meget store lån som snart forfalder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *