Ny Beijing Daxing lufthavn næsten klar

Beijing Daxing

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Nuværende Beijing Capital International Airport (PEK) er ved at være for lille. Efter fem års arbejde er den nye kæmpe lufthavn Bejing Daxing ved at nærme sig åbningen.

Arbejdet på en ny lufthavn i nærheden af Kinas hovedsted Beijing har stået på siden 2014. Den nuværende største lufthavn i byen, Beijing Capital International Airport er mildt sagt fyldt op. I 2018 rejste omkring 100 millioner passagerer gennem lufthavnen, og der var mere end 600.000 flybevægelser. Der skal altså en ny lufthavn til for at sprede alt lidt bedre. Den lufthavn har fået navnet Beijing Daxing International Airport, er er ved at være klar til levering.

Lokation

På nuværende tidspunkt er den største lufthavn altså Beijing Capital International Airport. Denne lufthavn ligger cirka 30 km fra Beijing. Du kan rejse til lufthavnen fra byen med bl.a. metroen. Den nye lufthavn ligger 46 km fra Tian’anmen-pladsen. Den ligger syd for byen på grænsen mellem Beijing og Langfang i Hebei-provinsen. For at nå frem til lufthavnen vil der blive bygget en ny togforbindelse og metroforbindelse. Begge forbindelser skal være færdige samtidig med åbningen af Beijing Daxing Lufthavn.

Lokationen af den nye lufthavn.
Billede: Google Maps

Bygningen

Opførelsen af den nye lufthavn startede tilbage i 2014. I de omkring fem år er der udført en enorm mængde arbejde. Beijing Daxing International Airport skal blive til den største lufthavn i verden. Forventningen er, at i omkring 2025 vil omkring 72 millioner rejsende passere gennem lufthavnen hvert år og i 2040 over 100 millioner. Der er ikke sparet på noget for at bygge denne lufthavn. Projektet har allerede kostet mere end 17,5 mia. dollar.

Terminalen har form af en søstjerne og har et areal på næsten 700.000 m2, hvilket må siges er enormt. Når lufthavnen er endelig klar, ville den have 7 landingsbaner, og det forventes at kunne håndtere mere end 880.000 fly om året.

Beijing Daxing
Ny Beijing Daxing International Lufthavn næsten klar
Foto: People’s Daily China

Lufthavnen designet af den nu afdøde Zaha Hadid og åbnes i slutningen af september. Kineserne vil gøre alt for at få åbningen til at finde sted den dag, som det kommunistiske Kina blev grundlagt for 70 år siden. Og det er den 1. oktober.

Du kan se, hvordan lufthavnen kommer til at se ud, i nedestående videoer:

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Marco fra vores søsterside Insideflyer.nl.
Billeder: People’s Daily ChinaHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *