Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Scandic har netop besluttet, at al kylling, der serveres hos hotelkædens 26 restauranter, skal være dansk.
Initiativet vil blive implementeret inden udgangen af 2019. Scandics beslutning vækker glæde hos erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.
Inden udgangen af 2019 vil al kylling, der serveres hos Scandics 26 restauranter, være dansk. Det har Danmarks største hotelkæde netop besluttet. Scandic har et årligt forbrug på omkring 45 tons kylling og vurderer, at det tidligere har været under en fjerdedel, der kom fra Danmark.
Karsten Felvang Nielsen, Scandics danske direktør for mad- og drikkevarer fortæller:
Bæredygtighed er en integreret del af Scandic, og har været det i mere end 25 år. Vi har allerede dansk fisk og oksekød på menuen, og nu vil vores gæster fremover også være sikker på at få dansk kylling hos os. Det kan vi mærke er efterspurgt.
Danskerne vil have fødevarer produceret af danske landmænd, hvor kvalitet og dyrevelfærd er i fokus. Det peger alle analyser entydigt på. Men når man eksempelvis spiser på restaurant, hotel eller i en kantine kan det være svært at gennemskue, hvor fødevarerne kommer fra.
Landbrug & Fødevarer: Til inspiration for andre
Scandics beslutning glæder erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, der varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder.
Erhvervsorganisationen estimerer, at kylling er en af de kategorier, hvor helt op mod 70-80 pct. af dét kød, der sælges på de danske restauranter, hoteller og kantiner, stammer fra udlandet.
Andreas Buchhave Jensen, der er chefkonsulent i afdelingen for afsætning, ernæring & markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer fortæller:
Selvfølgelig er vi glade, når en kæde som Scandic, der har et årligt forbrug på 45 tons kylling, vælger at lægge al deres indkøb af kylling hos danske landmænd.
Derfor er det et fantastisk initiativ, at landets største hotelkæde nu vælger at sige, at al deres kylling skal være dansk. Det er til gavn for de danske landmænd, og det sender også et signal til resten af branchen. Så jeg håber, at der er flere professionelle køkkener, der vil lade sig inspirere af Scandic.
Et Food & Beverage-koncept i udvikling
Siden Scandic lancerede sine første hoteller i Danmark, har hotelkæden kontinuerligt strømlinet og videreudviklet sit F&B-produkt. Eksempelvis tilbyder Scandic, som den første hotelkæde i Danmark, en hel morgenbuffet til allergikere og veganere, hvor der i tillæg findes økologiske alternativer i alle produktkategorier. Videre har Scandic også indgået en aftale med Dansk Angus Forening, som gør det muligt for hotellets restauranter at servere det bedste danske kød, der findes på markedet. Endelig modtager hotelkædens restauranter kystnærtfangede fisk fra Strandby, der ligger på gæsternes tallerkner senest 24 timer efter, de er fanget.
Skriv et svar